Alpint

Olsson skamsen efter VM-fiaskot

Av: 

Tobias Österberg

SPORTBLADET

Hans Olsson var brutalt självkritisk efteråt dagens VM-fiasko.

– Jag skäms. Man ska inte få åka så här och representera sitt land, det tycker jag inte, säger Olsson.

I målfållan nedanför den branta herrbacken i Val d'Isère jublade Didier Cuche. Den 34-årige schweizaren bemästrade den svåra pisten till fullo och fick till slut sitt mästerskapsguld.

Cuche utklassade motståndet i onsdagens super-G och var i mål hela 99 hundradelar före tvåan, italienaren Peter Fill, och 1,02 före norrmannen Aksel Lund Svindal på bronsplats.

De båda svenskarna i tävlingen var däremot långt från den glädjen.

”Feg” åkning

Hans Olsson slutade på 33:e plats. Inget skamligt i det, egentligen. Men marginalen till Cuche – 6,48 sekunder – och åkningen i sig skämdes han desto mer över.

– Det var en dålig insats från första stolpe till mål, säger Olsson och medger att han åkte fegt och hade alldeles för stor respekt för backen, säger Olsson till TT.

– Respekten för isen, hur brant det är. Det satte mig väl lite ur spel så att jag inte ens åkte skidor utan bara ställde mig och rutschade ner.

Den branta och smala backen gjorde att banan snarare liknade en storslalom än en super-G och många av fartspecialisterna hade stora problem i de tvära svängarna.

Didier Cuche å sin sida verkade relativt obesvärad.

– Jag vet att de andra tycker det är tufft också. Men i dag vinner han och det är klart att han är nöjd med det, säger Olsson.

– Det är bara av med hatten. Han är en man helt enkelt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Alpint

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint