Kraschade rakt in i åskådarna

avAnders Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Dödsrallyt har krävt ännu ett offer: ”Vi gjorde allt för henne”

1 av 3 | Foto: Foto: AP
Hann inte undan Publiken hade inte en chans att flytta på sig när Mirco Schultis bil plötsligt kom farande rakt in bland människor, solstolar och picknickkorgar.

En kvinnlig åskådare blev påkörd och dog under Dakarrallyt i går.

Tysken Mirco Schultis tappade kontrollen över sin bil och körde ut bland publiken.

– Hon dog kort efter ankomsten till sjukhuset, säger läkaren Norberto Brusa vid sjukhuset i Cordoba.

Dödsrallyt fortsätter att göra skäl för sitt namn, i år redan på den första etappen. Enligt nyhetsbyrån AFP var den 28-åriga kvinnan den sextonde åskådaren som dött i samband med Dakarrallyt sedan 1979. Samtidigt har 52 stycken deltagare dött.

”Hon fick hjärtstopp”

Den tragiska olyckan skedde 75 kilometer från starten i Buenos Aires. Schultis bil körde med full fart rakt in bland en grupp åskådare som enligt arrangörerna stod utanför säkerhetszonerna.

– Det fanns ingen plats och polisen stoppade inte människorna. Fälten runt omkring här är privata, det finns inga tillåtna platser, säger ett ögonvittne till den argentinska tv-kanalen TN.

Den 28-åriga kvinnan som avled fördes med svåra skador på huvudet och bäckenet till sjukhuset i Cordoba. Men redan när hon anlände till sjukhuset stod det klart att hennes liv inte gick att rädda.

– Hon fick hjärtstopp två gånger på vägen till sjukhuset. Även om vi gjorde allt för att rädda henne dog hon kort tid efter ankomsten, säger läkaren Norberto Brusa.

Barn skadat

Flera andra personer skadades när

bilen körde rakt ut bland publiken. Två av dem fördes också till sjukhuset i Cordoba med hjälp av helikopter. En 24-åring fick benfrakturer och ett barn fördes till en barnavdelning.

Rallyt har i alla år varit väldigt olycksdrabbat.

Från starten 1979 tills 2007 kördes rallyt i Afrika. Men redan vid flytten till Sydamerika i fjol blev det nya dödsolyckor. Då dog den?franske motorcyklisten Pascal Terry.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally