Isaksson laddar på Vångavallen

Publicerad:
Uppdaterad:

Tillbaka på hemmaplan

Andreas Isakssons säsong med PSV slutade för en månad sedan. Nu håller han igång inför Danmark - i Trelleborg.

– Det är en viktig match för oss. Vi kan vinna gruppen, det är inte kört, säger ”Isak” till Trelleborgs allehanda.

På nationaldagen smäller det. Sverige tar emot på Danmark i en match dit förbundet kunde sålt 70 000 biljetter enligt Lars-Åke Lagrell, ordförande i Svenska fotbollsförbundet.

”Tiden står stilla när man kommer hit”

En av nyckelrollerna har PSV Eindhovens målvakt Andreas Isaksson, 28. Hur han laddar? På sin gamla hemmaplan, Vångavallen i Trelleborg.

– Jag brukar komma hit varje år en vecka. Jag har gjort det i tio år nu snart. Det är som att tiden står stilla när man kommer hit, det är samma stämning som alltid, bara nya spelare säger han.

”Isak” har en bra säsong bakom sig i PSV. Han spelade 33 av de 34 ligamatcherna och höll nollan i tio av dessa.

– Jag har spelat hela tiden i år och det har gått ganska bra, framförallt under våren. Men det blev inte tillräckligt med poäng för att vinna ligan, säger Isaksson vars PSV hamnade 15 poäng bakom segrande AZ Alkmaar.

Landslaget tackar för hjälpen

På måndag samlas landslaget i Stockholm för att ladda inför matchen mot Danmark. Tills dess kör Isaksson ytterligare några pass med TFF. Något landslaget är mycket tacksamma för.

– Vi har kommit överrens om att han ska köra ett par pass med TFF i veckan. Det är jättebra att de ställer upp med kraft, tid och engagemang. Det känns tryggt och bra, säger Roland Andersson till TA.

Mårthen Bergman/fotbollsverige.se

Publicerad: