Anna Olsson fyra i Trondheim

Starkt lopp i världscupsprinten

Anna Olsson svarade för ett starkt finallopp i den klassiska världscupsprinten i Trondheim – men hamnade precis utanför pallen.

Med två sekunder upp till segrande slovenskan Petra Majdic blev Olsson fyra på torsdagskvällen.

– Klart att jag gärna sett någon på pallen, säger förbundskapten Joakim Abrahamsson till TT.

Anna Olsson.
Anna Olsson.

Olsson, som tillsammans med Lina Andersson tog silver i sprintstafett i VM, var en av tre svenskor som gick vidare från det inledande tidskvalet. I kvartsfinalen hade hon snabbaste tid och i semin körde hon ännu snabbare när hon blev tvåa i sitt heat.

Väl i final hade Olsson sedan känn på en pallplats, men fick se sig besegrad av Majdic samt tvåan Alena Prochazkova, Slovakien, och polska VM-drottningen Justyna Kowalczyk som kom trea.

Mia Eriksson och Britta Norgren, som också de tog sig vidare från kvalet, fick ge sig i kvartsfinal.

Helnorsk herrpall

På herrsidan blev Jesper Modin och Mats Larsson bästa svenskar och slutade tia respektive tolva efter avgjord B-final.

– Jag tycker att Anna Olsson gjorde det riktigt bra och unga Jesper Modin också, säger Joakim Abrahamsson.

Finalen i herrtävlingen blev en helnorsk historia, med tre norrmän i topp: Ola Vigen Hattestad, Petter Northug och John Kristian Dahl.

Världscuptävlingarna fortsätter i Trondheim på lördag med 30 km klassiskt för damer och 50 km klassiskt för herrar. Intressanta starter då gör Charlotte Kalla, Anders Södergren och Johan Olsson, samt dagens sprintfyra Anna Olsson.

– Det känns som att det är en stark uppställning vi har. Framförallt på herrsidan ska vi ladda för en pallplats, säger Joakim Abrahamsson.

TT

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN