Ingen födelsedagsfest för Caroline Wozniacki

SPORTBLADET

Spanska stoppade danskan

Foto: Wozniackis och Martinez Sanchez.

Känsliga stoppbollar förstörde Caroline Wozniackis födelsedagsfest.

Maria Jose Martinez Sanchez vann överraskande finalen i Båstad med 7–5, 6–4.

– Jag hade hoppats på att få en present av dig, sade Wozniacki till spanjorskan efteråt.

Den danska förhandsfavoriten Caroline Wozniacki fick inte fira sin 19-årsdag med en WTA-titel i Båstad. Segerfesten grusades av Martinez Sanchez. I stället fick Wozniacki nöja sig med en prischeck, en mindre pokal och att de 4 300 åskådarna sjöng "Happy birthday" efteråt.

– Maria spelade bättre än mig. Hon spelade smart och det var svårt att få någon rytm med hennes stoppbollar, sade hon.

– Men man kan trots allt vara lycklig över en finalplats.

Britney Spears live

Trots nederlaget gav hon omgående ett löfte till tävlingsledningen och publiken.

– Jag vill tacka för en bra turnering, det var riktigt kul att spela här i Båstad och jag hoppas att vi ses nästa år igen.

Finalen var dock bara en del av det späckade födelsedagsschemat för danskan. Efter presskonferensen skyndade hon i väg för avresa mot Köpenhamn och konsert med Britney Spears.

– Det ska bli riktigt roligt.

Ännu lyckligare var förstås Maria Jose Martinez Sanchez som spelade hem sin andra WTA-titel för året. I och med segern avancerade 26-åringen upp till plats nummer 42 på världsrankingen.

– Det här var den roligaste turneringen för mig hittills i år. Jag har känt mig som hemma här och jag hoppas komma tillbaka igen, sade hon.

Avig spansk stil

Dessutom gav hon svar på Wozniackis förhoppning om att få en present på sin 19-årsdag.

– Jag är ledsen om jag förstörde ditt firande men jag lovar, jag kan köpa något till dig i stället...

Att hon skulle spela hem hela turneringen var det få som trodde på förhand. Men spanjorskan har imponerat under hela veckan med sin lite aviga stil med mycket stoppbollar och volleyspel. Signifikativt inledde och avslutade också Martinez Sanchez med två känsliga stoppbollar. En taktik som gjorde att hon lyckades vända 4–5-underläge i första set och 1–4 till 6–4 i andra.

– Jag spelade väldigt bra i dag och jag är glad över att jag spelade mitt eget spel. Det här var min andra titel och jag kan inte bli gladare, sade hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis