Motorsport

Nya VM-poäng för Marcus Ericsson

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Marcus Ericsson behöll kylan.

Han stannade på banan – och tog nya VM-poäng.

– Det var erfarenheten som avgjorde, säger svensken.

Ericsson hade ett svårt kval till Tysklands GP, men återigen körde han ett bra lopp. Svensken, som körde en lång första stint, kom in i depå strax innan en regnskur blötte ner delar av Hockenheimring.

När flera andra förare, bland andra hans teamkollega Charles Leclerc, gick in i depå stannade svensken ute på banan – och det visade sig vara ett smart drag.

– Det var väldigt svåra förhållanden, både på grund av vädret där det var blött på vissa delar av banan och på grund av däcken som jag behövde hålla liv i väldigt länge, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.

– När regnet kom så ropade jag hela tiden över radion att jag ville stanna kvar på banan.

Nya VM-poäng för Ericsson

Han berättar att han mindes tidigare tillfällen när han gått i depå och tappat många viktiga placeringar för att han tagit regndäck vid fel tillfälle och bad teamet om att få stanna ute.

– Stallet frågade mig hela tiden om hur det ser ut och då måste jag som förare ta beslut. De ser om det regnar i depån, jag ser hur det ser ut på banan. Det var blött i kurva två och kurva sex, men på resten av banan var det torrt. Därför var jag kvar. Det är där som erfarenheten spelar in, jag var helt övertygad om att det var rätt beslut, säger svensken som slutade på plats nio.

– Det var det som gjorde att jag tog poäng i dag. Det var lite synd att jag inte klarade av att köra om Esteban Ocon, för hade jag gjort det hade jag nog tagit Romain Grosjean också.

Ericsson tog bra beslut

Ericsson som kämpar för sin framtid och för att få fortsatt förtroende i F1 slog sin teamkollega i Tyskland och har tagit fem VM-poäng i år. Det gör att svensken är 17:e man efter det att han gått om Lance Stroll, men han ligger långt bakom Lewis Hamilton som vann Tysklands GP och nu leder VM med 17 poäng före Sebastian Vettel.

– Alla poäng är viktiga och jag har haft problem under kvalen, men jag är betydligt bättre på att hålla liv i mina däck under loppet. Nu ska jag spela vidare på mina styrkor och jobba med mina svagheter inför nästa lopp, säger Marcus Ericsson till TV-kanalen.

Det avgörs i Ungern om en vecka, därefter går F1 på sommarlov.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Foto: Jens Meyer / TT / NTB Scanpix
Publisert:

LÄS VIDARE

Formel 1 2018 – alla lopp, banor, datum och tider till F1

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Marcus Ericsson