”Det här är sådant man drömmer om”

SPORTBLADET

Stor dramatik väntar i Game 7: ”Går vi in som att de är en begravning, då har vi redan förlorat”

Foto: TT
LeBron James och Cleveland Cavaliers väntar i final för Golden State Warriors eller Oklahoma City Thunder.

LeBron James och Cleveland Cavaliers väntar redan i final.

I natt gör regerande mästarna Golden State Warriors och Oklahoma City Thunder upp i ett sjunde och helt avgörande möte om den sista platsen.

– Det här är vad man drömmer om, säger Kevin Durant.

Efter 108-101 på bortaplan i lördags höll Stephen Curry upp sju fingrar i luften.

Golden State Warriors hade precis kvitterat conference-finalen mot Oklahoma City Thunder och tagit serien till en sjunde och helt avgörande match.

– Game 7:s är kul. De är fulla av press. Men jag tror inte att de kan vara mer press på oss i en sjunde match än det var (i den sjätte), säger Warriors-coachen Steve Kerr.

Golden States segertåg har rullat på ganska obehindrat hela säsongen. Laget vann 73 av 82 matcher under grundserien och slog Chicago Bulls segerrekord från 1996 som länge ansågs vara oslagbart.

Men mot Oklahoma har de regerande mästarna haft problem. Laget hamnade i 1-3-underläge efter att för första gången under säsongen förlorat två matcher i rad.

För första gången på fyra år hade Thunder i lördags chansen att bli klart för final mot LeBron James Cleveland Cavaliers. Laget ledde med åtta inför den sista perioden, men efter att Curry och Klay Thompson sänkt trea efter trea var chansen förlorad.

”Vinna eller försvinna”

Nu avgörs allt i stället i Golden States hemmarena Oracle Arena.

– Om vi går in som att de är en begravning, då har vi redan förlorat. Ingen vill gå in så. Vi kan inte tycka synd om oss själva, säger Durant till AP.

– Det här är vad man drömmer om, att få den här chansen. Vi måste ta tillvara på den.

Matchserien har inte saknat dramatik och känslor hittills. Nattens match lär inte bli ett undantag. Vinner Golden State och vänder 1-3-underläget gör de något som bara nio lag lyckats med tidigare i NBA-historien. En förlust skulle vara en rejäl törn för Warriors och deras redan historiska säsong.

”Vi kan inte hänga med huvudet”

– Det kommer att vara en hård match. Om vi trodde att kvällens match (den sjätte) var tuff så kommer Game 7 vara ännu tuffare. Alla på båda sidor kommer att lämna allt ute på golvet. Det är vinna eller försvinna, säger Curry till AP.

Oklahomas Russell Westbrook är inne på samma spår.

– Vi kan inte hänga med huvudet. Vi har en match till att spela. Det är vinna eller försvinna. Så enkelt är det, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NBA

Basket