EXPERTEN: Här är mitt lag i Rio-elvan

SPORTBLADET

Ut med det gamla och in med det nya.

EM-elvan var en succé och nu går vi vidare – med Rio-elvan.

Skapa ditt OS-lag nu och tävla mot tusentals!

■ ■ Sportbladets fotbollsexpert Fredrik Jönsson, på plats i Brasilien under OS, har tagit ut sin elva. Du ser den här nedan!

✓ Målvakt

En av de dyraste målvakterna att hugga till den här elvan. Men Geronimo Rulli, till vardags i Real Sociedad, är värd pengarna. Argentina ska även gå vidare från gruppen.

✓ Försvarare

Lukas Klostermann känns stabil i ett ofta stabilt tyskt försvar. Till vardags i tyska RB Leipzig. Han formar en trebackslinje med Carlos Salcedo, Mexiko, och japanen Wataru Endo. Endo är en chansning. Men han var målfarlig under sina år i Shonan Bellmare. Jag hoppas att vi får se det i OS.

✓ Mittfältare

Där har jag elvans enda svensk: Astrit Ajdarevic. Han är rätt dyr, men vi vet att han kommer att vara väldigt offensiv i Håkan Ericsons elva. Efter en fin tid med ÖSK kommer han hit med bra självförtroende. På mittfältet hugger jag även två mittfältare från Mexiko, klubbkamrater i Pachuca, båda rätt målfarliga.

✓ Anfallet

Neymar är ett givet val - han är även min kapten. Han får sällskap med Jonathan Calleri, till vardags i Sao Paulo. Sista pusselbiten i tremannaanfallet är Oribe Peralta. En rutinerad pjäs med fin form och bra målfacit. Han trivs bra i OS, var med och sköt guldet till Mexiko i London.

Skapa ditt lag HÄR i Rio-elvan

65 000.

Så många var ni som deltog i Sportbladets managertävling EM-elvan.

Nu är EM över, men managertävlingarna fortsätter.

OS är bara en vecka bort, och vi välkomnar glatt Rio-elvan.

Tävlingen är enkel: välj de elva fotbollsspelare som du tror kommer prestera bästa under fotbolls-OS. Du tävlar automatiskt mot alla andra, men du kan även göra egna grupper och ligor med familj, vänner, ovänner och kollegor.

OBS! Har du Plus Premium är det kostnadsfritt att göra ett lag. Är du inte med i Plus Premium kostar det 69 kronor.

Skaffar du Plus Premium får du dessutom ett lag gratis till samtliga av våra managertävlingar.

Skapa ditt lag HÄR i Rio-elvan

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS