Solna Viking och AIK Basket kan slås ihop

Foto: Ola Axman

avEmelie Fredriksson

SPORTBLADET

Solna Vikings och AIK Basket kan slås ihop.

Föreningarna kommer låta medlemmarna ta ställning till frågan.

– AIK har en annan tradition som vi båda kan dra nytta av, säger Solna Vikings ordförande John Carlander till SVT Sport.

I onsdags gick båda föreningarna ut med en kallelse om att man kallar till ett extrainsatt årsmöte.

Styrelserna kommer båda söka mandat från sina medlemmar i förslagen om att slå samman föreningarnas verksamheter. Solna Vikings som har 13 SM-guld ser en fördel med att slås samman med Sveriges största idrottsklubb.

"Varit i ett jobbigt läge"

– Solna Vikings har ju varit i ett jobbigt läge ganska länge. Det finns gamla skulder som är jobbiga att hantera, men vi har kommit i balans så till vida att de inte ökar, att vi har en verksamhet som fungerar nu i alla delar, säger Solna Vikings ordförande John Carlander till SVT Sport och fortsätter:

– Det blir jobbigt att ensamma ta tag i alla de frågor som behöver tas tag i. Det blir lättare att göra det tillsammans med AIK, som har ett annat läge och ett annat varumärke. En annan tradition som vi båda kan dra nytta av.

AIK Basket vann division 2 den gångna säsongen. I Solna Vikings tror man att föreningen kan dra nytta av Vikings ungdomsverksamhet och tradition att utbilda spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM