Kim Källström och Janne Andersson sommarpratare

SPORTBLADET

Årets sommarvärdar är presenterade.

Och en hel del sportprofiler finns att lyssna på.

Däribland Carolina Klüft, Alexander "The Mauler" Gustafsson, Kim Källström och nye förbundskaptenen Janne Andersson.

Årets sommarpratare till programmet "Sommar i P1" är presenterade.

Där fanns namn som Lars Ulrich, David Lagercrantz och Carola Häggqvist.

Men det finns även namn för sportintresserade.

Johan Olsson, som vann VM-guld på 15 kilometer längdskidåkning i Falun förra året, och även utsågs till Årets manliga idrottare 2015, pratar den 27 juni.

– Mitt Sommar kommer såklart att handla en hel del om skidåkning, och hur jag började vinna när jag slutade tänka på resultaten. Om min karriärs största misslyckande, och hur ett av mina största felbeslut är en del i det bästa som hänt mig, säger han till Sveriges Radio.

"Kongo-Kim och Party-Janne"

Kim Källström gör i sommar sina sista framträdanden i den svenska landslagströjan.

Den 27 juli pratar han om karriären i "Sommar".

– Jag vill ge en inblick i hur det är att vara professionell fotbollsspelare. Jag ska prata om min väg från barndomens grusplaner till de största mästerskapen. Om hierarkin i omklädningsrummen och viljan att träna och kämpa för att nå mina mål, säger han.

Och på tal om landslaget: Efter EM tillträder Janne Andersson som ny förbundskapten, och den 10 augusti finns han att lyssna på i P1.

– Mitt Sommar kommer att handla om varför jag vill jobba med snälla människor som gör sitt bästa och som man kan lita på, säger han.

"Funderingarna kommer forsätta"

Även Carolina Klüft, belönad med Jerringpriset, Bragdguldet och Europas främsta friidrottare två gånger, kommer att prata i Sommar. Om vadå?
Om vad hon ska prata om.

– Jag har länge funderat på vad mitt Sommar ska handla om. Ska jag fokusera på mina prestationer och berätta om alla mina guld eller ska jag vara helt naken inför mig själv och berätta vem jag verkligen är? Mina funderingar kommer att fortsätta i Sommar, säger hon.

Se hela listan av sommarpratare här: