Efter historiens knock – försvarade sitt bälte

SPORTBLADET

Legendaren slutar efter förlusten

1 av 2 | Foto: REUTERS

Michael Bisping, 37, satte sitt mellanviktsbälte på spel för första gången.

Britten lyckades inte bara försvara det på hemmaplan i Manchester – han fick samtidigt revansch för den makalösa knock som avslutade det förra mötet mellan Bisping och Dan Henderson, 46, för sju år sedan.

– Ni vet vad den här killen kan göra, kolla bara på mitt ansikte för tusan, hyllade Bisping sin motståndare efteråt.

Det var inte långt ifrån att sluta med en repris på förra mötet i UFC 100 då Dan Henderson knockade Michael Bisping och landade en flygande armbåge på den helt utslagne Bisping. Ett omdiskuterad avslut som blivit närmast ikonisk.

Men den här gången klarade Bisping av att återhämta sig från golvningen och kunde till slut vinna på poäng efter de fem ronderna – om än med ett söndertrasat ansikte.

”Knockade mig brutalt”

– Jag vet att folk pratade om att han (Henderson) inte var en värdig utmanare och så. Men den här killen knockade mig brutalt. Värsta i UFC-historien. Ni vet vad den här killen kan göra, kolla bara på mitt ansikte för tusan, sa Bisping i oktagonen efteråt.

46-årige Dan Henderson hade redan innan nattens titelfajt i UFC 204 annonserat att matchen skulle bli hans sista.

– Jag uppskattar all support jag fått genom åren, över hela världen. Jag gav mitt hjärta och min själ till den här sporten. Och fans som ni, även om ni buade åt mig i början av kvällen, gjorde det värt att fortsätta år efter år, sa Henderson.

Utspelet: ”Skäms på dig!”

Efter titelförsvaret visade också Bisping prov på vilken mästare i ”trashtalk” han är och adresserade sina rivaler och en nästkommande utmanare.

– Alla ni andra (svordom)(fult ord) som är i den här divisionen. (Chris) Weidman, vad i helvete?! Du förlorade din förra fajt. Jag har tre segrar sen du fick tokstryk av Luke Rockhold.

– Rockhold, jag knockade dig efter tre minuter kompis.

– Yoel Romero, du är avstängd för steroider! Skäms på dig. Alla ni, vinn en match, kom upp från soffan, och låt oss (svordom) göra det här!

  Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

UFC 2016

UFC

MMA