"Silver-Emma" kan byta till ny gren

Publicerad:
Uppdaterad:
Emma Johansson kämpade sig till ett nytt OS-silver i Rio.
Emma Johansson kämpade sig till ett nytt OS-silver i Rio.

Drygt tre veckor efter silverloppet i cykel i OS sätter sig Emma Johansson i sadeln igen. Nu väntar karriärens sista lopp.

Eller?

"Möjligen kör jag lite cykelcross. Det är jag sugen på", säger hon.

Redan före OS, där Johansson tog sitt andra OS-silver i linjelopp, hade hon beslutat sig för att karriären skulle vara slut efter den här säsongen. Karriären i landsvägscykel i alla fall. För nu öppnar hon upp för ett byte till en annan cykelgren, cykelcross.

"Det är jag sugen på", säger hon till vargardacycling.se, utan att gå in närmare på om det blir en större satsning eller inte.

Men först ska hon avsluta landsvägscykelkarriären. På tisdagen finns hon på startlinjen när etapploppet Boels Ladies Tour inleds i Nederländerna. Sedan väntar ett etapplopp i Belgien, EM, några endagarstävlingar och så VM i Qatar i mitten av oktober.

Missade Vårgårda

"Nu känner jag ingen press. Jag har gjort det jag skulle och vill gärna njuta av de sista tävlingarna på den här nivån", säger Johansson till vargardacycling.se.

Johansson avstod från världstourtävlingen i Vårgårda eftersom hon ville vara med på OS-avslutningen. Hon ställde heller inte upp i franska Plouay i helgen där amerikanskan Megan Guarnier säkrade världstourtiteln. Johansson är på åttonde plats.

32-åringen har ytterligare ett år kvar på sitt kontrakt med stallet Wigglehigh5, men vilka arbetsuppgifter hon ska ha nästa år är ännu inte spikat. En roll som mentor, ledare och länk mellan åkarna och lagledningen har diskuterats.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN