Två pallplatser i Lahtis

avFredrik Jönsson, Staffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:

LAHTIS/STOCKHOLM. Maiken Caspersen Falla fick revansch för OS när hon vann dagens sprinttävling i Lahtis.

Stina Nilsson blev tvåa och Hanna Falk slutade på tredjeplats.

– Det var absolut inte så att jag inte kom om, jag hade alla möjligheter om jag hade haft krafter kvar, säger Nilsson om upploppet.

Stina Nilsson var överlägsen när hon tog hem OS-guldet i sprint för två veckor sedan. Då slutade det med silver för Maiken Caspersen Falla.

Några dagar senare stal Nilsson silverplatsen från Falla i teamsprinten. Då var norskan irriterad efteråt.

– Det var inte bara på upploppet. Hon kör på mig i den sista backen så jag tappar både fart och balans. Det är tråkigt att man inte får chansen i ett upplopp som jag tränat så mycket för, sa Falla efteråt.

Inte helt anpassad till tidszonen

Men i Lahtis fick norskan revansch. 27-åringen vann kontrollerat före Stina Nilsson, som blev tvåa.

– Jag tycker att jag växte för varje heat, så egentligen är jag väldigt nöjd med att få vara på pallen i dag igen, säger Stina Nilsson.

Vad hade du för taktik i finalen?

– Jag tyckte att min semifinal gick så himla smidigt och bra, så i finalen ville jag ta det lite coolt i början och attackera i sista backen. Sedan fick jag inte riktigt det spåret jag själv hade velat vara i, men jag löste det ändå bra och fick alla möjligheter att utmana, men Maiken var starkare i dag.

– Hon hade ju någon meter före upploppet. Det var absolut inte så att jag inte kom om. Jag hade alla möjligheter om jag hade haft krafter kvar.

24-åringen tycker att hon hade lyckats bevara sin fina OS-form och säger att kroppen kändes bra, trots att det inte ens gått en vecka sedan hon körde tremilen i OS.

– Jag hade bara två och en halv dag hemma, så jag är inte helt anpassad till tidszonen. Men jag tycker ändå att det har gått väldigt bra, säger Stina Nilsson.

Falk blev trea

De svenska damerna gjorde en stark tävling i Lahtis. Hanna Falk, som åkte hem från OS efter petningen i stafetten, blev trea. Ida Ingemarsdotter gick i mål som femma.

– Finalen var tuff, men jag är glad över att vara på pallen, säger Hanna Falk.

– Jag tycker att jag hade bra fart med mig från sista backen, men det är alltid trångt i sista kurvan. Det var en bra fajt mellan mig och Sandra (Ringwald, Tyskland) på upploppet, fortsätter hon.

Trots tre svenskar i finalen hade de ingen gemensam taktik.

– Nej, vi har bara 20 minuter på oss före loppet, och då är det fokus på återhämtning, säger Stina Nilsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM