Jon Jones

Han ersätter Jones efter UFC-skandalen

Av: 

Hampus Hagman

SPORTBLADET

”The Spider” kliver in mot Cormier

Alexander Gustafsson får ställa undan sina packade väskor.

I natt annonserade UFC att det blir Anderson Silva som hoppar in som Daniel Cormiers motståndare efter att Jon Jones åkt fast i ett dopningstest.

Supergalan UFC 200 på lördag i Las Vegas och hela organisationen fick sig en rejäl törn när de tvingades plocka bort Jon Jones från det tänkta huvudkortet – Jones vs Cormier 2 – efter att Jones kropp lämnat spår av otillåtna substanser på ett dopningstest 16 juni.

Det dröjde inte många timmar innan Alexander Gustafsson anmälde sitt intresse via sociala medier, och MMA-svenskens agent bekräftade för Sportbladet att de var redo att sätta sig på flyget, och även att en annan svensk ställde sig till förfogande.

Men ”Mauler” får vänta till sin planerade match i Hamburg den 3 september.

Kvinnligt huvudkort

För på fredagsmorgonen offentliggjorde UFC-presidenten Dana White att det är klart med ett annat stormöte – även om det inte blir någon femrondare och titelmatch.

Brasilianske veteranen Anderson Silva, 41 år, som inte vunnit på fyra matcher, får ta sig an Daniel Cormier på kort varsel.

Huvudattraktionen på galan blir Miesha Tate vs Amanda Nunes, med Brock Lesnar vs Mark Hunt som co-main event, och Cormier-Silva som tredje sista fight.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jon Jones

Anderson Silva

Daniel Cormier

UFC

MMA

”The Mauler” Alexander Gustafsson