Lindsey Vonn avbryter - ger upp titelkampen

Foto: Vonn försökte åka trots skadan i lördags.
SPORTBLADET

Lindsey Vonn, 31, avbryter säsongen på grund av skada.

Därmed ger stjärnan upp kampen om totala världscupstiteln.

”Ett av det tuffaste besluten i min karriär”, skriver Vonn på Instagram.

Superstjärnan Lindsey Vonn är nuvarande ledare av den alpina världscupen. Men i förra helgens tävlingar i Andorra kraschade amerikanskan och ådrog sig en knäskada. Trots lördagens uråkning kom hon till start i söndagens superkombination. Nu tvingas hon avbryta säsongen.

”I dag tar jag det svåra beslutet att avsluta min världscupsäsong på grund av skadan jag ådrog mig i lördags. Eftersom jag för närvarande leder den totala världscupen är det här ett av de svåraste besluten i min karriär”, skriver Vonn.

Allvarliga stressfrakturer

Beslutet om att tävla trots knäskadad togs på grund av att det inte ansågs finnas någon risk. Röntgen hade visat en stressfraktur, men knät ansågs ändå vara stabilt, menar Vonn. Efter söndagen åkte amerikanskan till Barcelona för en mer exakt bedömning.

”De bilderna visade att det inte bara var en, utan tre allvarliga stressfrakturer. Fortsatt åkning hade kunnat resultera i operation och det skulle äventyra hela min karriär”, skriver Vonn.

28 poäng före Gut

Vonn har tagit nio världscupserar den här säsongen. Hon leder i nuläget världscupen med 28 poäng före schweiziskan Lara Gut, som nu har guldläge då amerikanskan avbryter säsongen.

”Jag är väldigt stolt över den här säsongen. Även om jag är säker på att jag tagit rätt beslut, gör det inte beslutet lättare”, skriver Vonn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint