Kim Ekdahl Du Rietz slutar med handboll

Uppgifter till Sportbladet: Lägger av 27 år gammal på toppen av karriären

Han är 27 år gammal, nybliven tysk mästare och bättre än någonsin.

Då väljer han att sluta.

Enligt Sportbladets sensationella uppgifter kommer handbollsstjärnan Kim Ekdahl Du Rietz att lägga av med handbollen helt efter säsongen.

Kim Ekdahl Du Rietz är en av få svenska världsspelare i handboll.

Han var en av Rhein-Neckar Löwens bästa spelare när klubben blev tyska mästare för första gången i våras.

I höst har han fortsatt storspela i RNL, som bara förlorat en match i ligan och besegrade regerande Champions League-mästarna Kielce i senaste omgången av CL.

Ekdahl Du Rietz, som var en nyckelspelare när Sverige tog OS-silver 2012, tackade redan hösten 2014 för sig i landslaget.

Kontrakt till 2018

Enligt Sportbladets uppgifter har Ekdahl Du Rietz nu bestämt sig för att sluta helt med handbollen efter den här säsongen – bara 27 år gammal och bättre än någonsin.

Han har haft problem med skador tidigare i karriären men dem är han kvitt sedan länge och beslutet ska inte ha något med det att göra. Tidigare i höst berättade han att han inte missat en tävlingsmatch i Tyskland på 3,5 år.

Ekdahl Du Rietz har kontrakt med RNL till sommaren 2018 men ska ha meddelat folk i klubben att han tänker lägga av redan till sommaren. I stället tänker lundensaren, som alltid gått sina egna vägar, ge sig ut och resa runt i världen.

Uppgifterna är ännu obekräftade och Sportbladet söker Ekdahl Du Rietz för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.