Rosenqvist inledde med succé - nu måste han ändra körstil

SPORTBLADET

Svensken kör på ovalbana för första gången

En tuff utmaning väntar Felix Rosenqvist i helgen.

Han gjorde succé i premiären.

Men till helgens lopp har Felix Rosenqvist inga större förhoppningar.

– Det är en ovalbana, det är en helt annan grej.

Svensken imponerade under premiärhelgen i den amerikanska serien Indy Lights där han kvalade in i första startled. Han var sjua i det första loppet och vann det andra.

Men till den andra tävlingshelgen sänker han förväntningarna rejält. I Phoenix kör han på en ovalbana för första gången.

– Det blir en stor utmaning för mig. Det är ett helt annat sätt att tänka och där handlar det mer om hur man ställer in bilen så att den är så lätt som möjligt och sedan köra med full gas hela racet igenom, säger han.

Annan teknik

Svensken har hunnit testa på en ovalbana men aldrig kört ett helt lopp.

– Det handlar om att lära sig att hantera slipsteam och den erfarenheten har jag inte än. Det ligger flera bilar i bredd och det blir många omkörningar vilket gör att det blir en annan körteknik, men det får jag snappa upp snabbt.

Vilka förväntningar har du?

– Inga alls egentligen, men det är okej. Det är inte så många ovalrace under mästerskapet och de är inte avgörande.

Hur är din mentala inställning inför helgens lopp?

– Det blir väldigt annorlunda, jag ska vara försiktig och känna efter under helgen. Jag ska försöka att inte göra någon dum tabbe utan försöka ändra inställning mentalt. Det är egentligen en helt annat sport att köra på ovalbana och jag får se det som en helg där jag ska lära mig att hantera det. Första helgen handlar det om att ta in det så att jag kan lära mig på sikt.

ARTIKELN HANDLAR OM