Rosberg tog chansen – utmanar om titeln

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nico Rosberg tog chansen.

Det gav honom en seger och goda chanser i kampen om VM-titeln.

– Detta känns helt fantastiskt, säger han.

Foto: TT

VM-ledaren Lewis Hamilton missade starten av Italiens GP. Han tappade ett antal placeringar medan hans teamkollega Nico Rosberg kunde gå upp i ledningen redan innan den första kurvan. Rosberg förvaltade den ledningen och vann för andra tävlingshelgen i rad. Det var hans första seger på klassiska Autodromo di Monza.

– Det är en mycket speciellt för mig att få stå här, jag är enormt glad, säger Nico Rosberg på presskonferensen.

– Allt avgjordes i starten den här gången. Jag fick till en fantastisk start, det var väldigt skönt att jag fick till den under hösten. Vi har verkligen tränat på det eftersom jag hade lite problem på Hockenheim i Tyskland under sommaren.

”Hans eget fel”

VM-ledaren Hamilton kämpade sig upp genom fältet och gick i mål som en mycket besviken tvåa.

– Han fick för mycket hjulspinn i starten, det var hans eget fel och han har också tagit på sig det, säger Mercedes presstalesman Bradley Lord.

Nu skiljer det bara två poäng mellan ledande Hamilton och tvåan Rosberg när F1 lämnar Europa och vänder mot Asien där nästa lopp avgörs i Singapore om två veckor.

– Jag tar det som det kommer, ett lopp i taget, säger Rosberg.

– Jag ser fram emot det.

Ferraris uppdaterade sin motor inför Italiens GP, men det räckte inte för att nå Mercedes som fortsätter att dominera.  Sebastian Vettel gick i mål som trea och Kimi Räikkönen slutade på plats fyra före Red Bulls Daniel Ricciardo.

– Tredjeplatsen var max vad vi kunde nå i dag och det är inte helt lätt att ta det just här, säger Sebastian Vettel.

– Vi saknar lite fart, men jobbar på det. Det är tid för oss att få lite bättre fart på paketet och jag hoppas att vi har det redan i Singapore om två veckor.

”Fullt godkänt lopp”

Marcus Ericsson hade som väntat ingenting med kampen om poängen att göra. Han körde in som 16:e man, hans teamkollega Felipe Nasr bröt loppet.

– Jag tycker att det var ett fullt godkänt lopp, jag gjorde inga missar och fick däcken att hålla. Det var också mitt mål i dag, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Jag hade hoppats att vi skulle ha lite mer fart i dag, det kändes så under helgen, men under racet saknades den. Vi hade inte farten att kämpa med några andra än Toro Rosso och Renault. Det var synd, men så var det.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publicerad: