Erkännandet i natt: ’Var drogpåverkad’

SPORTBLADET

Succétränaren sparkas: ”Är jävligt jobbigt”

Foto: Tränarikonen Jens Tillman.

Jens Tillman sparkas av Luleå Basket.

Nu erkänner tränarprofilen att det beror på att han stoppats – för drograttfylla.

– Jag är ingen skitstövel, säger han till Norrbottens-Kuriren i natt.

Beskedet kom från ingenstans.

Norrbottens-Kuriren och NSD basunerade ut den minst sagt oväntade nyheten att Luleå Baskets succétränare, tillika klubbikon, Jens Tillman sparkas med omedelbar verkan.

Lokaltidningarna uppgav först att orsaken var att Tillman misstänks för att ha kört rattfull natten mellan lördag och söndag.

Men strax efter midnatt kom nya uppgifter.

Erkände direkt

NSD hänvisade till ”säkra” källor som bekräftade att det inte bara handlade om en rattfylla – utan en drograttfylla.

Nu bekräftar Tillman själv, för Kuriren, att det stämmer.

– De undersökte alkohol först och såg att det inte gav utslag och sedan lyste de i mina ögon och då sa jag; jag har faktiskt gjort det. Jag sa till polisen direkt hur det var. Hade jag inte sagt det vet jag inte, men jag sa det på en gång. Kanske ett rop på hjälp. Det var lite skönt, säger han.

Tillman misstänker att han har en ADHD-diagnos.

– Det blir helt galet ibland och jag känns påtänd. Jag kan inte sitta still. Jag har försökt att hantera det. Enda gångerna jag blir lite lugn är om jag har tagit lite amfetamin, säger han.

”Chockad”

Tillman har vunnit totalt tio SM-guld.

Fem som spelare, fem som tränare.

Beskedet att han tvingas lämna Luleå – efter att ha fört laget till dess tredje raka guld – kom som en blixt från klar himmel för spelarna.

– Jag är chockad över det som hänt och hade ingen aning om någonting. Klubben, Urban och styrelsen har ett tuff tid framför sig, säger stjärnan Katie Bussey till NSD.

Nu ber Tillman om ursäkt.

– Det som är jävligt jobbigt är att jag gjort folk besvikna. Samtidigt kan jag känna att det kanske är det här jag behövde. Jag är inte en skitstövel, säger han med tårar i ögonen enligt Kuriren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket