”Kommer att lämna över mammas huvud”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
F1-ikonen Bernie Ecclestone tillsmamans med frun Fabiana Flosi.
Foto: Luca Bruno / TT
F1-ikonen Bernie Ecclestone tillsmamans med frun Fabiana Flosi.

Aparecida Schunck, mamma till den tidigare F1-bossen Bernie Ecclestones fru Fabiana Flosi, kidnappades 2016.

Nu berättar Flosi om dramat.

– De sa: ”Vi kommer att lämna över din mammas huvud till din systers lägenhet”, säger hon.

Sommaren 2016 kidnappades Aparecida Schunck, mamma till Fabiana Flosi, gift med tidigare F1-bossen Bernie Ecclestone, i sitt hem i São Paulo i Brasilien.

Kidnapparna ville ha motsvarande drygt 920 miljoner kronor för att släppa henne, men Schunck släpptes fri utan att någon lösensumma betalades ut.

Nu träder Fabiana Flosi för första gången fram och berättar om kidnappningsdramat.

”Kommer lämna din mammas huvud”

I en intervju med The Telegraph berättar Flosi att förövarna dök upp och knivhotade hennes mamma, krävde att pengarna skulle delas upp och läggas i svarta plastkassar för att mamman skulle släppas fri. Annars skulle kidnapparna – som skrev under breven med ”1533” vilket ofta förknippas med en av São Paulos största kriminella grupper – mörda mamman.

– De skrev brev med väldigt dåligt språk, där de sa till mig: ”Är du galen? Vill du att vi ska våldta din mamma?” De skickade även Youtube-länkar på halshuggningar och så sa de: ”Vi kommer att lämna din mammas huvud i din systers lägenhet”, säger Flosi i intervjun.

Mamman hittades senare i en lägenhet i ett av de fattigare områdena i São Paulo.

– Mamma hittades i ett väldigt litet rum med bara en madrass och ett eller två lakan. De hade bundit hennes händer och hon har fortfarande flashbacks. Senast vi var i Brasilien fick hon en panikattack. Hon blir 70 i år, så det är ett stort trauma. Läkarna har varnat oss och säger att hennes minnesförluster kommer att fortsätta. Hon kan verka okej, men sen minns hon chocken från när de tog henne, säger Flosi.

Helikopterföraren dömd till fängelse

De som greps för händelsen var Jorge Eurico da Silva Faria – Ecclestones och Flosis tidigare helikopterförare – och två andra personer.

Nyligen hävdade da Silva, som dömdes till 14 års fängelse, i en intervju inifrån fängelset att kidnappningen var Ecclestone och Flosis verk.

Påståenden som F1-bossen och hans fru helt tillbakavisar.

– Hon (frun Fabiana Flosi) hanterade den här saken bra tills den här skitberättelsen kom ut. Allt hon tvingats genomlida fram till nu är tillräckligt illa, och så kommer någon och säger att ”det var ditt fel”, säger Ecclestone.

Publicerad:

LÄS VIDARE