Karlsson räddad – av funktionär

Av: Martin Strömberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Robert Karlssons första varv i Volvo Masters utvecklades till ännu ett moraliskt test.

Trots ett par mörka ögonkast åt de hoppiga greenerna och trots att det ett tag såg ut att gå käpprätt åt ni vet vart lyckades Robban vända.

Med lite hjälp av en tjänstvillig funktionär.

Robert Karlssons välbevakade utslag på tionde hålet.
Foto: Foto: REUTERS
Robert Karlssons välbevakade utslag på tionde hålet.

Valderrama är en bana som många tycker många olika saker om. En sak är alla dock rörande överens om: Den är svår från ettan till arton och bestraffar ibland till och med bra slag.

När greenerna dessutom är vrålsnabba, hårda och lite ojämna är den allt annat än lättscorad.

Just därför var Robert Karlssons comeback under varvet i går ganska imponerande.

Han var fyra över efter tio och hamnade i allvarliga problem från tee på elvan då hans drive studsade in i ett taggigt och allmänt jävligt buskage. Hans nya inställning fick ännu ett järnhårt test och han fick oväntad hjälp.För att slippa gå tillbaks till tee fick Karlsson hjälp av en funktionär att kravla in och försöka hitta just Karlssons boll bland taggar och snår.

Han lyckades och sparade minst ett, förmodligen två, slag åt svensken och det följande räddade paret var starten på en inspirerad vändning av svensken.

Han landade till slut två över par och delar sextonde plats. Danske Sören Kjeldsen hade ett drömvarv och även om han mycket väl kan vinna tror jag inte att de åtta slagen upp till honom är så mycket att oroa sig för, däremot spelade Lee Westwood oväntat stabilt, och han ska helst inte vinna om Karlsson ska hålla undan i penningligan.

Nästan fläckfritt spel

Westwood är bra på att forma slag och han trivs bra på Valderrama. Han har tre raka sjundeplatser med häng på seger under sina tre senaste starter här och kan mycket väl vinna.

Men Robert Karlssons spel under de sista sex hålen var nästan fläckfritt och han slog en hel del bra slag rakt mot pinnen. Hade puttarna på sexton och sjutton droppat så hade han varit på par och det är ett kanonresultat en sån här dag.

Eftersom Harrington sköt 76 så känns det som att kampen just nu är mot Westwood och att den kan bli tajt in i det sista.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN