"Vi är redo vinna att Champions League"

SPORTBLADET

Chelseas VD tror på succé med Robinho

Robinho är ännu inte klar för Chelsea. Ändå går klubbens vd Peter Kenyon ut i engelsk media och skryter:

- Vi är på väg att nå en ny nivå med Scolari som manager och Robinho som spelare.

Med Roman Abramovich tjocka plånbok har Chelsea har hittills värvat stjärnor i 30-årsåldern. Robinho däremot är bara 24 år och den spelare Peter Kenyon anser kan göra Chelsea till Champions League-vinnare 2009.

- Robinho är en unik värvning, därför har det tagit så lång tid. Jag tror att han kommer med en enorm motivation från Real Madrid och vill bli erkänd som en av världens bästa spelare. Han är en spelartyp vi inte haft tidigare.

”Mycket har hänt”

Kenyon menar att respekten för Chelsea blir allt större ute i fotbollsvärlden.

- Europa ser oss som en storklubb. Mycket har hänt de senaste fem åren, ja, vår klättring har varit monumental. Vi har nu växt upp och snart vinner vi Champions League.

- Vi lyssnade på Scolaris önskemål om nya spelare; en var Deco och den andre var Robinho. Vi stöttar Scolari i hans strävan att förbättra och förändra laget, som nu blir ännu bättre.

Den förre tränaren Avram Grant anklagades för att inte ha tillräcklig respekt hos sina spelare. Det är inget man kan anklaga Scolari för.

- Nej, Scolari gör ett fantastiskt jobb, säker Kenyon. En av hans stora fördelar är ju att han alltid tränat stora stjärnor och kan hantera dom.