Dennerby tror på en fortsättning

SPORTBLADET

”Vi kan inte så mycket bättre”

Det blev ingen medalj den här gången heller. Sverige är utslaget ur OS, men förbundskapten Thomas Dennerby räknar med att bli kvar på sin post.

– Det är tuffa krav om man ska åka efter en förlängning mot världsmästarna, säger han till SVT.

En stark insats i 90 minuter, men det räckte inte. Förlängningen blev för mycket för Sverige och Tyskland vann med 2–0. Caroline Seger försökte sätta ord på besvikelsen.

– Det är förjävligt. Just nu är det mycket känslor. Det är svårt att beskriva med ord, säger hon till SVT.

Tappade i förlängningen

Exakt vad som hände under förlängningen kunde inte Seger förklara, men helt klart var att Sverige inte alls hade samma tryck framåt utan tycktes koncentrera sig på defensiven..

– Vi gör 90 minuter som är bra. I förlängningen så tappar vi. Sedan är vi tvugna att trycka uppåt och då gör de 20. bVi hade matchen. Vi var alla överens om att nu tar vi dem. Men Tyskland är bra. De spelar enkelt och de är bra i straffområdet, säger hon.

Dennerby stannar

Förbundskapten Thomas Dennerby hittade ett ord för att beskriva sina känslor.

– Tom.

Han hade då precis upplevt ännu ett svenskt mästerskapsmisslyckande, men han är inte särskilt orolig för att bli av med jobbet trots det.

– Det ligger som vanligt inte mina händer. Det är tuffa krav om man ska åka efter en förlängning mot världsmästarna. Mitt tips är nog att du får se mig en gång till, säger han till SVT.

Omöjligt motstånd

Det taktiska genomförandet av matchen var Dennerby nöjd med. Han konstaterade också att Tyskland är det tuffaste motståndet som finns i dag.

– Vi måste ha den där lilla turen för att slå Tyskland. Vi måste göra optimala insatser på alla positioner. Jag vet inte om vi kan så mycket bättre, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS