42 grader varmt – då stoppades matchen tillfälligt

SPORTBLADET

Hettan var något utöver det vanliga när herrarnas OS-final avgjordes.

Därför stoppades matchen tillfälligt för att ge spelarna en chans att vila sig.

– Vi var oroade för att spelarna skulle få värmeslag, sa Fifias medicinska chef Jiri Dvorak.

Det var i 30:e minuten, strax efter en frispark, som den ungerske domaren Viktor Kassai avbröt spelet. Då hade han kontaktats av Fifias medicinske chef som tyckte att spelarna behövde en paus, skriver nyhetsbyrån AP.

– Det var nödvändigt att ge spelarna en paus. Vi oroade oss för värmeslag och andra problem som spelarna kunde få i den här typen av väder, sa Fifias medicinska chef Jiri Dvorak till AP efter matchen.

42 grader

Pausen varade i ungefär två minuter och spelarna fick möjlighet att dricka vatten och svalka sig. När matchen avbröt visade termometern 42 grader.

Inför matchen hade den medicinska personalstyrkan inne på arenan fördubblats. Båda lagen hade dessutom fått extra tillsägelser om att se till att spelarna drack ordentligt med vatten både i paus och under matchen.

”Matchen borde ha flyttats”

Efter matchen var Nigerias tränare Samson Siasia kritisk till att finalen spelades mitt på dagen och menade att valet av tid var helt felaktigt.

– Inget lag har spelat mitt på dagen under den här turneringen. Det påverkade båda lagen och de flesta spelare kom inte upp till sin vanliga nivå på grund av hettan, sa han till AP.

Argetinas anfallare Sergio Aguero hade också synpunkter på värmen.

– Det var tufft för alla. Det var jobbigt att springa i den här hettan, sa han efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS