Sörenstam i ledning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-27

Jagas av Creamer

Annika Sörenstam fortsätter att övertyga. Efter stabilt spel under lördagen leder hon tävlingen LPGA-tävlingen i Stamford med ett slag inför slutronden.

– Det känns jättebra, säger den före detta världsettan inför upplösningen.

Följ ämnen
Golf
Annika Sörenstam har tagit täten.

Om 2007 var ett motigt år för Annika Sörenstam har hon under inledningen av 2008 visat att hon på allvar är tillbaka i den absoluta världstoppen. Säsongsupptakten har präglats av väldigt solitt spel från Sörenstams sida och den tredje rundan på Turnberry Isle i Stamford var inget undantag. Trots att puttern inte riktigt ville fungera lyckades hon gå runt de 18 hålen på 70 slag, ett under par.

”Träffade greener”

– Jag tycker jag spelade väldigt bra i dag. Jag slog många stabila och bra slag och träffade fairways och greener, säger Annika Sörenstam till AP.

Under söndagen kommer hon framför allt att jagas av amerikanskan Paula Creamer som imponerade stort på det tredje varvet med sina 67 slag. Creamer, som liksom Sörenstam redan vunnit en tävling i år, känner sig inför avslutningen säker på att ge svenskan en ordentlig match om segerchecken på knappa 2 miljoner svenska kronor.

”Väldigt säker”

– Jag känner mig väldigt, väldigt säker i mina järnslag och i min puttning. När jag står över bollen så känns det som att jag kommer att slå ett bra slag. Sådant är väldigt viktigt på den här golfbanan, säger Paula Creamer.

Följ ämnen i artikeln