Svenska damer vann golf-VM

Publicerad:
Uppdaterad:

”Tjejerna är fantastiska”

Caroline Hedwall, Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg.
Foto: James Knowler
Caroline Hedwall, Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg.

Världens bästa kvinnliga golfamatörer heter Caroline Hedwall, Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg.

– Jag har svårt att se att Sverige någonsin haft ett bättre landslag, säger förbundskapten Walle Danewid.

Den blågula trion tog lagguldet i VM i Australien i utklassningsstil på lördagen. Inför sista dagen ledde svenskorna med trygga elva slag, men nöjde sig inte med det. När Nordqvist gått runt på 69 slag och Hedwall på 70 blev segermarginalen ned till tvåan Spanien inte mindre än tolv slag. USA tog bronset.

– Tjejerna är fantastiska. Även om det är Caroline och Anna som dragit det tyngsta lasset får vi inte glömma Pernilla Lindberg. Hon har inte fått räkna någon score, men har i skuggan av de andra spelat riktigt bra golf och hon har i hög grad bidragit till lagets insats. Det är tre tjejer som alla ska hyllas i dag, säger förbundskaptenen Walle Danewid till tidningen Svensk Golf nätupplaga.

Caroline Hedwall var också bäst individuellt med tio slag under par, slaget före Anna Nordqvist. Trean Anna Muñoz från Spanien slutade tre under par.

Den svenska trion vann också EM tidigare i år. Sveriges första VM-guld kom 2004, då med Louise Stahle, Karin Sjödin och Sofie Andersson i laget. Två år senare blev det brons och nu alltså guld igen.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN