NFL

Wembley kan säljas - för 500 miljoner pund

Av: 

Love Lindqvist

SPORTBLADET

Det engelska fotbollsförbundet FA har bekräftat att de tagit emot ett bud på nationalarenan Wembley.

Den som lagt budet är affärsmannen Shahid Khan, ägare till NFL-laget Jaxonville Jaguars.

Kahn, som även äger fotbollslaget Fulham, har länge försökt få ett NFL-lag i London.

Wembley Stadium är kanske en av världens mest berömda fotbollsarenor. Hem till det engelska landslaget och spelplats för alla stora finaler inom engelsk fotboll.

Nu ser det ut som att det engelska fotbollsförbundet, FA, kommer att sälja den anrika arenan. Köparen är ingen mindre än affärsmannen Shahid Khan, ägare till Fulham FC och NFL-klubben Jaxonville Jaguars.

– Vi kan bekräfta att FA har tagit emot ett bud på Wembley Stadium, skriver det engelska förbundet i ett uttalande, skriver The Guardian.

NFL i London

Shahid Khan har gjort sig känd av flera anledningar. Dels för att han har väldigt mycket pengar som han gärna investerar i idrottslag, men också för att han länge försökt få ett NFL-lag i London.

Om FA är beredda att sälja Wembley till Khan för de 500 miljoner pund som det spekuleras om kanske Jaguars byter namn till London.

En försäljning av Wembley skulle däremot inte innebära att fotbollen försvinner helt från nationalarenan. Det engelska landslaget kommer fortsätta att spela där, likaså de engelska cupfinalerna.

Det är inte heller aktuellt att Khans fotbollslag, Fulham, kommer stanna kvar på Craven Cottage.

– Fotbollsförbundet kommer kunna fortsätta på sin huvuduppgift, att utveckla engelska fotbollsspelare med världens bästa faciliteter som de kommer ha möjlighet att skaffa om den här affären går igenom, säger Khan i ett uttalande.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

NFL

London