Storvreta svenska mästare i innebandy

avStaffan Dickson

Foto: Björn Lindahl

Storvreta och Falun har prenumererat på SM-gulden i innebandy det senaste decenniet.

I dagens final drog Storvreta det längsta strået och tog sitt femte guld sedan 2010.

För Falun var det lagets första finalförlust någonsin.

Inför dagens final hade Storvreta och Falun tagit fyra guld var sedan 2010: Storvreta 2010, 2011, 2012 och 2016 – Falun 2013, 2014, 2015 och 2017.

Falun hade aldrig förlorat en finalmatch inför dagens drabbning i Globen, men till en början var det Storvreta i rödfärg som målade mest.

Upplänningarna gick upp i en 2–0-ledning efter att Filip Stenmark prickskjutit in ledningsmålet och Jimmie Pettersson utökat efter en fin passning av Henrik Stenberg.

Falun jobbade sig dock in i matchen och i slutet av den första perioden vispade Thomas Holmgren in reduceringen från distans.

1 av 8

Konstmål av Enström

Kvitteringen sju minuter in i andra perioden var en läckerbit signerad Rasmus Enström. När Storvretas målvakt Viktor Klintsten släppte retur lättade Enström upp bollen i luften och slog in den med ett elegant backhandslag i luften.

Bara nio minuter senare hade Storvreta på nytt skaffat sig en tvåmålsledning. Först utnyttjade Fredrik Lindholm en retur på ett skott från Valdemar Ahlroth och slog in bollen under Faluns målvakt Johan Rehn. Sedan gjorde Ahlroth själv 4–2 med ett fräsande skott som satt i nätmaskorna bakom en skymd Johan Rehn.

”Vi är värda det här”

I den sista perioden försökte Falun förgäves ta sig tillbaka in i matchen. Storvreta höll undan och i slutminuterna gjorde Albin Sjögren 5–2 i öppen bur efter att Falun tagit ut målvakten. Med mindre än en minut kvar satte Alexander Rudd spiken i kistan med sitt 6–2-mål.

– Jag tycker att vi är värda det här. Jag tycker att vi har gjort en kanonsäsong och att vi växlade upp nu i tredje perioden. Vi släpper inte in ett enda mål, säger Albin Sjögren till Sportkanalen.

Trots målet var han inte nöjd med sin egen insats i finalen.

– Jag gjorde en ganska dålig match i dag, men sett över hela säsongen tycker jag att jag har varit tongivande och producerat massor, så jag tycker väl att jag var värd att få stänga den här finalen.

Faluns Alexander Galante Carlström var besviken efter matchen.

– Det är tomhet, man har krigat färdigt för i år. Det är första gången vi förlorar en final, vi är inte vana att göra det, så det känns för jävligt rent ut sagt. Min egen prestation i den här finalen är bedrövlig. All cred till dem som står på läktaren och försökte heja fram oss, men i dag gör vi ingen bra insats, så är det bara, säger han till Sportkanalen.

ARTIKELN HANDLAR OM