Kim EDR:s svar om landslaget efter PSG-beslutet

”Inte ens i mina vildaste drömmar”

avErik Karlsson, Johan Flinck

Han hade lagt av.

Men Kim Ekdahl Du Rietz kom tillbaka till handbollen och nu har vänsternian skrivit på för storklubben PSG.

– För ett år sedan hade jag inte ens i mina vildaste drömmar kunnat tänka mig att det skulle bli så här, säger han till Sportbladet.

Kim Ekdahl Du Rietz var bara 27 år när han förra året berättade att han tänkte gå i handbollspension.

– Jag tycker inte det är roligt helt enkelt. Svårare än så är det inte, sa Ekdahl Du Rietz till Sportbladet och fortsatte:

– Många har vetat att handboll aldrig varit mitt kall. Det gick helt enkelt jäkligt bra som ung och så blev det så här. Jag hade inga tankar på att bli proffs. Första gången jag ville sluta var när jag var 14 år.

Återvände i våras

Men så i våras var han plötsligt tillbaka i sin tidigare klubb Rhein-Neckar Löwen när skadorna blev för många i laget.

– Jag har saknat gemenskapen. Jag hoppas att många är glada att jag är tillbaka och det är det som betyder något för mig. Men jag måste säga att jag inte har saknat handbollen särskilt mycket. Men att få vara här i tre månader är ett fint äventyr och det är riktigt spännande, sa Ekdahl Du Rietz.

Men nog måste han fått lite mersmak för handboll trots allt. Nu är nämligen svensken klar för storklubben PSG på ett tvåårskontrakt.

PSG förstavalet

För Sportbladet berättar Ekdahl Du Rietz på fredagen om den överraskande vändningen.

Vad fick dig att ändra dig och välja att fortsätta nästa säsong?

– Jag har extremt många svar på den frågan, men för att försöka hålla mig kort: allt och inget. Nya perspektiv, det är skönt att inte sluta överraskas av sig själv. Det känns skitbra. Så länge det handlar om nya äventyr är jag öppen för det mesta, säger han.

Hade du många alternativ? Varför blev det PSG?

– Alternativ fanns det, ja. Men det fanns och finns inte många klubbar som skulle kunna få mig att spela igen. PSG var mitt solklara förstaval. Det passar på alla plan. Sportsligt känns det väldigt spännande och framför allt ska det bli gött att flytta tillbaka till Frankrike.

Svaret om landslaget

Kan du tänka dig spela i landslaget igen?

– Jag tror inte det.

Beslutet att ”lägga av” framstår ju som ett av handbollshistoriens smartaste karriärdrag - håller du med?

– Haha, så kan man kanske se det. Jag vet inte. Ibland behöver man kanske bara komma bort ett tag, få nya tankar. För ett år sedan hade jag inte ens i mina vildaste drömmar kunnat tänka mig att det skulle bli så här. Men precis som ”slutet”, som blev bättre än jag hade kunnat drömma om, hade jag inte kunnat föreställa mig att det skulle börja igen på detta vis. Jag ser fram emot att flytta till Paris i sommar.

ARTIKELN HANDLAR OM