Sonens fina hyllning till Michael Schumacher

Mick Schumacher kör Race of Champions med Sebastian Vettel

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Mick Schumacher kör Race of Champions med Sebastian Vettel
Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
Mick Schumacher kör Race of Champions med Sebastian Vettel

Mick Schumacher kör i pappa Michael Schumachers hjulspår.

2019 debuterar han i Race of Champions – vid sidan av Sebastian Vettel.

– Min pappa älskade den tävlingen och det är en ära att vara med, säger Mick Schumacher.

Under många år var Michael Schumacher och Sebastian Vettel ett mycket framgångsrikt par i evenemanget Race of Champions, en tävling där flera av motorsportens största stjärnor möts i likadana bilar på parallella banor.

Tävlingen startades 1988 av rallyikonen Michelle Mouton och hennes dåvarande partner Fredrik Johnsson och evenemanget har vuxit. Sedan 2004 genomförs den inomhus i några av världens största arenor och från 2007 till 2012 vann Tyskland med Schumacher och Vettel lagtävlingen sex gånger.

Efter Michael Schumachers svåra skidolycka 2013 har Vettel tävlat med Nico Hülkenberg och Pascal Wehrlein - men 2019 är det återigen namnen Vettel och Schumacher som representerar Tyskland.

– Jag är helt överväldigad över att jag som Europamästare i Formel 3 är inbjuden, säger Mick Schumacher i en kommentar till raceofchampions.com.

– Det känns ännu mer överväldigande att jag får bilda lag för Tyskland tillsammans med Sebastian Vettel. Det blir svårt, han är en viktig del av Race of Champions och jag vill självklart vara en värdig teamkollega till honom.

Foto: Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Sebastian Vettel och Michael Schumacher vann Race of Champions lagtävling sex gånger - 2019 är det Mick och Seb.

Mick Schumacher i Race of Champions

2019 avgörs tävlingen för första gången i Sydamerika, i Mexiko på Autodromo Hermanos Rodriguez där F1 tävlar varje år. Den 19 januari avgörs lagtävlingen och en dag senare tävlar mästarna individuellt då mästarnas mästare koras.
– Min pappa älskade den tävlingen och det är en ära att vara med, han och Sebastian spände alltid bågen väldigt högt, säger Mick Schumacher.
– Det är så många kända förare som är med och jag ser verkligen fram emot att få tävla mot dem och lära känna dem. Jag ser fram emot att ha roligt tillsammans och jag ska göra allt för att ta mig så långt som möjligt i den individuella tävlingen och tillsammans med Sebastian Vettel vinna lagtävlingen för Tyskland.
Till tävlingen 2019 är Vettel, Schumacher och den förre F1-föraren David Coulthard anmälda och vid sidan av dem tre mexikanska förare.
– Det kommer att vara väldigt känslosamt när Mick och Sebastian Vettel tävlar för Tyskland och föreställ er folkets jubel om de skulle lyckas vinna pokalen, säger arrangören Fredrik Johnson.
– Micks pappa Michael var en stor vän av Race of Champions och hans bidrag på och utanför banan var enormt. Vi önskar honom ett fortsatt snabbt tillfrisknande och ingen kan föra hans arv vidare på ett bättre sätt än när Mick nu debuterar hos oss.

Publicerad:

LÄS VIDARE