Tim Stockdale död – sörjs av ryttarvärlden

avPer Bohman

Den brittiske hoppryttaren Tim Stockdale, 54, har dött.

Nu sörjs han av de gamla kollegorna.

”Det är en väldigt sorglig dag”, skriver nära vännen Malin Baryard på Instagram.

Tim Stockdale var en av Storbritanniens skickligaste ryttare och tävlade i VM, EM, OS och Nations Cup.

Sedan hans internationella debut 1988 red han fler än 50 nationscuper för England. I OS 2008 blev han bästa britt på 16:e plats individuellt och slutade snöpligt precis utanför placering, på en fjärdeplats, med laget.

Bröt tre nackkotor

I ett olyckligt fall på en träning 2011, bröt Stockdale tre nackkotor. Men han lyckades med en enastående comeback och tog sig återigen upp till högsta nivå.

Stockdale var också en högt respekterad tränare, lagledare och ridsportförebild. Han var också chef d’equipe, lagledare, för brittiska laget när de vann nationscupen 2010 i Abu Dhabi.

Så sent som i september tävlade Stockdale fortfarande på toppnivå, men i oktober berättade han att han diagnosticerats med magcancer.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Tim Stockdale.

Uttrycker sin sorg

Drygt en månad senare har sjukdomen tagit hans liv, uppger BCC under torsdagen. Ryttarvärlden sörjer 54-åringens död och mängder av profiler har uttryckt sin sorg på sociala medier.

”Tankar till hans familj”

En av dem är svenskan Malin Baryard.

”Det är en väldigt sorglig dag. En väldigt bra vän och fantastisk ridmänniska har lämnat oss alldeles för tidigt. Min tankar går till hans familj. Rip Tim”, skriver Baryard och fyller på med hashtagen #fuckcancer.

ARTIKELN HANDLAR OM