NBA

Oväntade stjärnsmällen i NBA

avJonathan Nilsson

Miami Heat-stjärnan Dwayne Wade gjorde allt för att hålla bollen vid liv i nattens NBA.

Vem som fick betala priset?

Den finske NHL-stjärnan Aleksander Barkov – som knäades i huvudet av amerikanen.

Det var i gårdagens NBA-omgång som den oväntade stjärnsmällen inträffade.

Publiken satt på helspänn då Miami Heat låg under med två poäng mot Utah Jazz när det var tre minuter kvar att spela. Den 36-årige stjärnan Dwayne Wade jagade efter en allt för lång och hård passning och försökte rädda bollen från att lämna planen.

Då flög Wade själv in i publiken.

”Hoppas vi är vänner”

På sin väg upp till den fjärde bänkraden hann han dessutom knäa en åskådare i huvudet. Den olycklige visade sig vara ingen mindre än den finske NHL-stjärnan Aleksander Barkov, spelandes för Florida Panthers.

– Hoppas vi fortfarande är vänner efter den kärleksfulla klappningen, Aleksander. Förlåt kompis, skrev Wade på Twitter efteråt.

Men slutet gott, allting gott.

Miami lyckades vända matchen och vinna med 102–100 samtidigt som Barkov klarade sig helskinnad ur den dråpliga situationen.

– Jag vill inte göra någon grej av det här, ni vet, av att bli knäad i huvudet. Jag fick upp händerna och han hoppade över mig, så… sedan vann han matchen. Jag älskar basket, framför allt att se det live. Och framför allt med sådana där biljetter, säger Barkov till The Athletic enligt finska Yle.

”Kan du tänka dig?”

Lag- och kedjekamraten Jonathan Huberdeau såg matchen på tv- och hann bli orolig.

– Kan du tänka dig hur galet det skulle ha varit om han hade skadat sig? Gudskelov så är han okej. Han talade om det i morse och det kunde ha slutat illa. Som tur är han tuff, säger Huberdeau.

Dwayne Wayde hade roligt åt situationen då han intervjuades efter matchen.

– Man vill aldrig bli tacklad av en kille av min storlek som kommer mot dig. Vanligtvis brukar där sitta barn, som hinner undan, skrattar han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NBA

NHL