Hyllningen: ”Bäst i hela OS”

Lag Hasselborg vann inte bara OS.

Nu har de utnämnts till hela mästerskapets bästa lag.

– Jag är så stolt, säger Anna Hasselborg.

Under veckan har ANOC – en sammanslutning av världens alla nationella olympiska kommittéer – hållit gala i Tokyo. Där har en jury synat OS i Pyeongchang för att välja ut hela mästerskapets bästa lag. Lag Hasselborg – med Anna Hasselborg, Sara McManus, Sofia Mabergs och Agnes Knochenhauer – tog OS-guld efter segern mot Sydkorea i finalen.

”Är så stolt”

Nu har ANOC valt ut svenskornas insats som hela mästerskapets bästa prestation. Lag Hasselborg utnämndes till bästa kvinnliga lag under OS i Pyeongchang.

– Jag är så stolt över att vi kunde spela på det sätt som vi ville under hela turneringen, och att vi samtidigt kunde vi njuta av OS, säger Anna Hasselborg som är på plats i Tokyo med resten av laget.

Siktar på guld – igen

Gänget siktar på att upprepa triumfen om fyra år.

– Nu kan vi för första gången sätta upp en fyraårsplan mot OS i Peking och den möjligheten ska vi givetvis utnyttja. Men det gäller ändå att fokusera på det som ligger närmast, på nästa match. Det går bara att ha fullt fokus på det som är just nu, säger Anna Hasselborg.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN