Jari-Matti Latvala visade storform

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Efter skadan är han tillbaka på allvar

Jari-Matti Latvala .
Foto: SCANPIX
Jari-Matti Latvala .

Jari-Matti Latvala gjorde comeback.

Och tog ledningen direkt.

- En riktigt bra start, säger Fordföraren.

Jari-Matti Latvala missade den senaste VM-deltävlingen i rally sedan han ramlat och brutit nyckelbenet när han körde längdskidor.

Men till Greklands VM-rally är han tillbaka och under den första av 22 specialsträckor var han snabbast. Över de 25 kilometerna var han 2,8 sekunder före Sebastien Loeb, Citroën.

- Sträckan kändes väldigt snabb, men det kanske är för att det var ett par veckor sedan jag satt i en rallybil senast, säger Latvala i ett pressmeddelande.

- Jag hade väl ungefär samma tider som Sebastien, en det verkar som om jag fick ett litet försprång i hårnålen på slutet. Jag kände ingenting i min axel och nu ska jag få lite behandling. Detta kommer att bli ett väldigt tufft rally så jag måste ta hand om mig själv.

”Tog en risk”

För Petter Solberg, som startade sist, var det en tung inledning. Han valde att köra med mjuka  däck och den chansningen gick inte hem.

- Det var mitt eget val. Stallet sa att jag tog en risk och killarna hade rätt. Jag trodde att de däcken skulle fungera när det blev lite svalare och jag trodde att det skulle vara mer sand på vägarna, säger Solberg som var femma, mer än 14 sekunder efter sin stallkompis.

- Jag har lett flera rallyn efter den första specialsträckan, nu får jag jaga. Vi får se hur det går.

Under fredagen handlar det om åtta specialsträckor över 160 km.

- Den här helgen kommer det att handla om att inte göra några misstag, säger VM-ledaren Sebastien Loeb.

Han är ute efter sin tredje seger i Grekland.

Anna Andersson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN