Tebow-fenomenet har tagit över USA

Kobe Bryant: Jag är också smittad

Hela USA har drabbats av Tebow-smittan.

Tim Tebows bönegest har blivit en hysterisk fluga i USA efter 24-åringens sensationella genombrott.

Nu gör ALLA ”The Tebow”.

Tim Tebow kom in efter halva säsongen och har bland annat tagit sitt Denver Broncos förbi storfavoriten Pittsburgh Steelers i NFL-slutspelet. Trots det kritiseras Denvers quarterback flitigt av expertisen för att han helt enkelt är för dåligt. Det märkliga: 24-åringen fortsätter ändå att vinna.

På ett halvår har hela USA smittats av Tebow-hysterin och den nya flugan ”Tebowing”. Det hela började med att supportern Jared Kleinstein publicerade en bild på Facebook där hon imiterade Tebows bönegest efter Broncos övertidsseger mot Dolphins den 23 oktober. Sedan har allt exploderat.

Vonn firade med ”en Tebow”

Smittan har nått NHL där bland annat Toronto Maple Leafs Colton Orr och Los Angeles Kings Jack Johnson använd ”Tebowing” som målgest.

– Jag är ett Tebow-fan så jag ville göra det, säger Orr.

– Jag såg en Broncos-match och en polare utmanade mig att göra en ”Tebowe” om jag gjorde mål så jag tog det vadet, säger Johnson.

Även skiddrottningen Lindsey Vonn har firat en seger i världscupen med ”Tebowing” vid prispallen och motorstjärnan Austin Dillon gjorde detsamma med pokalen efter segern i Nascars ”Camping World Truck Series”. Fenomenet har till och med tagit sig in i USA:s basketarenor.

Lady Gaga bland kändisarna

Denver Nuggets maskot har gjort ”Tebowing” till sin egen gest och även superstjärnan Kobe Bryant säger sig vara fångad av fenomenet.

– Jag är smittad. Killen bara vinner, säger Bryant.

Gesten har också letat sig bort från idrottens värld och långt vidare. Bland annat musikstjärnan Lady Gaga och programledaren Ellen DeGeneres har fotats i bönegesten och på Youtube sprids allt från ”Tebowing-bilder” till instruktionsvideos och nya musikvideos inspirerade av fenomenet.

Det är ingen överdrift att säga att hela Amerika är smittat av Tim Tebow. Redan i natt kan dock sagan ta slut när nederlagstippade Denver Broncos ställs mot New England Patriots. Om nu Tebow bara slutar vägra förlora.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN