”The Mauler” om McGregors UFC-attack: ”Vetat att han varit spårad”

SPORTBLADET

MMA-stjärnan Conor McGregor överlämnade sig själv efter attacken mot en buss med fajters inför helgens UFC-gala i Brooklyn.

Nu står han misstänkt för misshandel och skadegörelse.

– Som kollega tycker jag det är skamligt, det är katastrofalt, säger Alexander ”The Mauler” Gustafsson till Sportbladet.

Conor McGregor hamnade i blåsväder under torsdagskvällen när han tillsammans med ett 20-tal vänner gick till attack mot kollegor i branschen, i samband med UFC-Galan som ska äga rum i Barclays Center, Brooklyn, på lördag.

Under tidig fredagsmorgon, svensk tid, överlämnade irländaren sig till polisen och står nu misstänkt för två fall av misshandel och skadegörelse efter att ha gått bärsärkargång mot en buss full av UFC-fajters.

”Alltid vetat att han varit spårad”

När Sportbladet talar med Alexander ”The Mauler” Gustafsson, är han rejält kritisk mot irländarens handlingar.

– Det är katastrofalt.. jag har alltid vetat att han varit spårad lite grann så där. Men det har varit framför kameran och på presskonferenser, då har det varit trashtalk och så där. Men att ta det till den här nivån, backstage och bete sig så här mot andra fajters.. det är som sagt inte bra för sporten och organisationen, säger han.

Enligt brittiska The Sun har McGregor nu släppts fri efter polisförhör, men brottsmisstanken står fortsatt kvar.

Tror McGregor kommer igen

”The Mauler” tror att irländarens beteende kan komma att skada sporten.

– Som idrottare för oss som tränar på hög nivå ska man vara en god förebild, det här talar helt emot hur du ska bete dig. Han är dessutom mycket större än oss andra och har ännu fler ögon på sig. Som kollega tycker jag det är skamligt, det är katastrofalt.

Tror du att Conor kan komma tillbaka till UFC?

– Det tror jag nog. Han är lite av en golden boy inom UFC. Men UFC slår näven i bordet nu och säger att det inte är okej. Han (McGregor) måste fatta att glaset är fullt nu.
– Jag hoppas att det är en väckarklocka för honom. Att han får sitt straff och vaknar upp. Jag respekterar honom för att han trashtalkar och tjafsar på presskonferenser, det respekterar jag. Han är bäst av alla på att sälja in matcher och sporten. Men det här är långt ifrån okej.

”Fans är skärrade”

Tror du han kommer fortsätta vara lika populär efter det här?

– Jag vet inte, när du beter dig på det här sättet.. det är tack vare fansen vi är där vi är idag. Han får helt enkelt göra god för det han gjort.

Kommer det här ha någon inverkan på lördagens gala i Brooklyn, tror du?

– Absolut. Fans är skärrade och fajters känner sig påverkade över det han ställt till med, men jag vill inte säga för mycket om det.

Senast Alexander Gustafsson gick en fajt i UFC var den 28 maj, då han besegrade Glover Teixeira inför ett fullsatt Globen. När svensken äntrar oktagonen nästa gång är i dagsläget skrivet i stjärnorna.

– Jag tränar och ligger i. Vi ligger i diskussion med UFC vad som blir nästa steg. Håll er uppdaterade. Det kommer någon nyhet snart.

Idrottarna som tjänar mest 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM