19-årig glöggkokare från Gällivare vann ”Amatör-EM”

Av: Sportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

För andra året i rad vann en svensk Everest Poker European Cup. Tävlingen avgjordes på Casino Vilamoura i Portugal och vanns av Pär Wännström, 19.

– Det känns otroligt, säger den unge glöggkokaren från Gällivare.

Pär avslutade dag 1 som överlägsen chipleader och spelade sig utan större svårigheter fram till finalbordet. Den rush som hjälpte honom till hans fördelaktiga position från dagen innan infann sig dock inte, utan han fick spela på list och tyngden av att vara chipleader. Fram till finalbordet hittade han endast ett par i femmor och ett par i tior.

Träffade kung på turn

Väl på finalbordet var han trea i antalet marker och det var om möjligt ännu tyngre med korten. Avgörandet kom då de sista fyra spelarna efter närmare en timmes enveten kamp spelade en mycket intressant hand. Fransmannen bettar ut i utg, portugisen slår om, spanjoren går all-in utan att täcka portugisen, Pär sitter som BB ser sin chans och går utan tvekan all-in med AK. En låg flopp gör att fransmannen inte synar portugisens höjning varför det blir showdown och portugisen viker upp 8,8 med vilket han leder medan spanjoren har haltat in med en Q-10. Jublet bland de svenske steg betänkligt då Pär träffar en kung på turn med vilket han plockar hem monsterpotten och sitter som chipleader.

Pär hittade korten i heads up

Väl framme i heads up har fransmannen byggt upp sin stack rejält och sitter med 1.100.000 i marker mot Pärs 300.000. Men plötsligt hittar Pär korten och han plockar direkt flera potter. I sjätte handen synar sin motståndares all-in från SB med 9-3 då han själv har KQ som står sig. Två händer senare kommer avgörandet då motståndaren, som nu knappt har några marker kvar försöker en ny bluff, ny med 7-2 off, varmed Pär direkt synar med K4 som återigen står sig.

Vann 200 000 kronor

Pär kammade hem prissumman på 21 000 euro och vann den första live-turneringen som han ställde upp i. Han var dessutom turneringens yngste deltagare och den som rest längst geografiskt för att ta sig till tävlingen. Ingenting av detta tycktes dock bekymra den lugne norrlänningen som spelade bort sammanlagt 185 spelare från Europas alla hörn.

Ska investera i lägenhet

Pengarna skall investeras i en lägenhet i Gällivare och utlandsresa med systrar och mamma som Pär lovade dem om han vann. På tisdag väntar dock arbetet som glöggkokare på Muddus Hjorton hemma i Gällivare.

Pär beskriver själv känslorna efter att ha vunnit 200 000 kronor och ha slagit 185 spelare från hela Europa.

”Väldigt härlig helg”

- Det känns otroligt. När vi bröt för middag i går hade jag varit glad om jag hade hamnat bland de hundra bästa. Men efter middagen lossnade det rejält, och när vi började i morse kände jag att jag kunde nå topp tio. Det sköna är att jag kände att jag kunde spela helt utan press och hur det än skulle gå så var det en väldigt härlig helg. Men det är klart att det känns extra skönt att vinna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN