HV:s nya Livräddare

SPORTBLADET

Andreas Andersson vinnare i hemmadebuten

Foto: Andreas Andersson heter HV 71:s nye målvaktshjälte.

Sist mot Linköping var det inte kul att stå i HV:s mål. Sex puckar fick Andreas Andersson då släppa bakom sig.

Desto roligare hemma mot Södertälje i kväll där Andersson förmodligen räddade HV:s seger, 4–1.

– Skönt att få förtroendet igen efter förra matchen, säger han.

Hemmadebut i kväll alltså för återvändaren Andreas Andersson, som närmast kommer från en sejour i allsvenskan för bland andra Troja/Ljungby och Rögle. Och Andersson tycktes verkligen ha bestämt sig för att visa hemmapubliken vad han kan.

Han gjorde en förmodligen matchavgörande räddning några minuter in i andra perioden när Tomas Kollar passade fram Per Hallin som fick öppet mål. Men Andersson slängde ut med klubbhandsken och lyckades på något sätt göra den omöjliga räddningen.

I det läget ledde HV med 2-0, och ett mål för SSK i det läget hade kunnat vända matchbilden.

– Vi skapar chanser men gör inte mål. Jag vet inte vad som saknas, kanske är det jävlar anamma, kommenterade Per Hallin till PPV.

Han var inte nöjd med att missa öppet mål.

– Jag vet inte vad jag gör. Man får inte missa öppet mål. Det är för jävla dåligt, och jag tycker synd om Kollar som gör ett bra pass, sade han.

Andreas Andersson var mer nöjd:

– Jag försökte bara ta det lugnt och komma in mot mitten på målet. Som tur är fick jag ut klubbhandsken, sa han till PPV.

Någon fulländad match blev det dock inte för Andersson som släppte in ett riktigt skitmål i tredje perioden. Robert Carlsson lobbade från mittzonen och pucken studsade retligt förbi HV-målisen. Trist för Andersson, som säkert inte hade haft något emot att hålla nollan.

– Det är som det är. Han lägger ner en skitpuck som studsar över benskyddet tyvärr. Skönt att misstaget kom när vi ändå ledde med några mål.

Tomas Kollar blev olyckligt upptryckt mot sargen av Petrasek och fick föras till sjukhus med vänster axel ur led.

HV71:s mål gjordes av Jukka Vuotalainen, Johan Davidsson, Mikko Luoma och Martin Thörnberg.