Fosshaug - en skandalernas man

SPORTBLADET

1992: Per Fosshaug stängs av i två matcher efter att, helt oprovocerat, ha attackerat en liggande Vetlanda-spelare under en match.

1997: Under säsongen stängs han av tre gånger. Polisanmäls dessutom för att ha hotat att slå av huvudet på Pär Gustafsson i Villa-Lidköping.

2003: Stängs av i två matcher efter att ha gått till

attack mot Magnus Olsson i kvartsfinalmötet mot Edsbyn i SM-slutspelet.

2004: Kanske hans värsta säsong. I toppmatchen mot Sandviken uppträder han aggressivt mot domaren Håkan Sjösten efter slutsignalen. Sedan skriker han "om det blir rapport på det här så ska jag ringa hem till familjen din, det kan jag lova". TV4:s mikrofon och kamera fångar händelsen och Fosshaug stängs av i en månad och missar VM på hemmaplan.

I den första semifinalen sänker han Edsbyns Petteri Lampinen med ett våldsamt slag med klubban. Några sekunder senare crosscheckar han även Hans Andersson till marken. Överfallen resulterar i avstängning året ut. Han får dessutom sparken från Västerås."Jag ska ringa din familj"

2006: Per Fosshaug hotade en polis till livet. Då riskerade bandystjärnan ett långt fängelsestraff. Natten till den 5 november stoppades en berusad Per Fosshaug på cykel av en förbipasserande polispatrull.

Fosshaug, som var på väg till sin höggravida hustru på akutmottagningen i Västerås, prejades av vägen när han vägrade att stanna.

I det efterföljande tumultet gjorde han motstånd och poliserna tvingade ner honom på marken och satte handfängsel.

- Jag var livrädd, berättade Fosshaug för Sportbladet

Marcus Leifby, Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy