Bra sökfunktioner i det nya lopparkivet

SPORTBLADET

11,27 miljarder kronor omsatte ATG på spel förra året – det är nytt rekord.

Aldrig har vi spelat så mycket på trav och galopp.

Och aldrig har vi sett så mycket hästsport.

På luncherna kan vi se V4 i TV4, på eftermiddagarna/ kvällarna kan vi se V75, V64 eller V65 hos samma bolag.

Lägg därtill direktsändningarna med saxade banor och ramlopp till lunchen och eftermiddagen/kvällen på ATG Live via internet.

Många har börjat gnälla på överflödet.

Det har jag svårt att göra. Valfrihet ser jag som positivt.

Konsten är att kunna välja.

De flesta verkar också ha lärt sig det. V75 en sommareftermiddag på klipporna i Årjäng, Olympiatravet årets första vårdag på Åby och när världseliten kommer till Sundsvall Open Trot på Bergsåker kan fortfarande slå publikrekord på plats – men lunchtrav i Bollnäs, V65 på nyårsafton i Örebro och tävlingar en fredagskväll i Kalmar verkar inte bara jag ha svårt att lockas av sportsligt sett.

Många tycker inte längre det är värt att åka till Solvalla varje onsdag eller sin hemmabana varje tävlingsdag, när man kan se så mycket lopp och spela hemma.

Underlaget publikmässigt och sportsligt är inte tillräckligt stort för samtliga tävlingar.

200 kronor i månaden kostar ATG Live. Frågan är om det är värt det. Frågan är hur prisvärt det är jämfört med till exempel Canal+ Sport som kostar lika mycket.

Från att ha varit ganska skeptisk går utökningarna och förbättringarna åt rätt håll. Det nya lopparkivet med sina sökfunktioner har tagit sport- och spelupplevelsen till en ny nivå.

Canal+ sände Brynäs-Linköping, det var första gången ett svenskt idrottsevenemang producerades och sändes i high definition-format.

För att det skulle fungera krävdes HD-ready tv-apparat, HD-satellitmottagare och abonnemang på Canal+ HD hos Canal Digital.

Inte ens Frank Östergren hade allt. Inte heller O’Learys på Götagatan i Stockholm kunde hjälpa mig när jag ville se det.

Det dröjer ibland till sent innan Patrick Ekwalls blogginlägg kommer. Man blir orolig.

Var håller han hus? Vad gör han? Vad har hänt?

Till slut kommer det och man kan somna gott.

Mattias Karlsson