Kariya matchvinnare för Frölunda

SPORTBLADET

Tvåmålsskytt mot Mora

Steve Kariya värvades till Frölunda som målskytt. I bortamatchen mot Mora levererade han dubbelt och avgjorde matchen med sitt 3–2-mål.

– Skönt att göra mål, men det viktigaste var att vinna. Vi hade också lite tur den här matchen, sade Kariya efter matchen.

Kariya och hans Frölundakamrater såg ett tag ut att kunna vinna ganska enkelt i Mora. Knappa minuten efter Martin Cibaks 1–0 för Frölunda i numerärt överläge serverade Martin Plüss en perfekt passning till Kariya, som via ett distinkt skott överlistade Pitkämäki i Mora-målet.

Under första halvan av matchen uppträdde Frölunda inte alls som ett bottenlag, tvärtom. Göteborgarna hade ett rejält grepp om matchen.

Men det svängde efter Moras första mål och efter kvitteringen tog hemmalaget hand om taktpinnen.

– Vi tappade fart i andra perioden och det var vi som gav dem chansen att komma tillbaka in i matchen, sade Kariya.

Mora hade i sista perioden en rejäl chans att ta ledningen när laget spelade fem mot tre en dryg minut. Riktigt nära hemmaledning var det dock inte förrän Teemu Elomo prickade stolpen bakom Joel Gistedt.

Returen studade ut i banan och när en Moraback tappade balansen fick Frölunda ett två-mot-en-läge. Plüss avancerade med pucken och spelade fram Kariya som inte gjorde något misstag.

”Det var på tiden att vi vann”

– Pucken rullade och studsade lite men jag fick i alla fall upp den tillräckligt högt. Det var på tiden att vi vann igen, två segrar på elva matcher trodde jag inte skulle vara facit innan säsongen, sade Kariya.

Under försäsongen spelade det matchvinnande paret Kariya och Plüss tillsammans och producerade mycket poäng. Men efter första matchen hamnade de i olika formationer.

– Vi trivs väldigt bra tillsammans och jag hoppas att vi får spela mer ihop. Men det blir mycket förändringar inom laget när man förlorar, ibland kanske det blir lite för mycket analyser, sade Kariya.

– Det är upp till oss själva att reda ut den situation vi har hamnat i och jag tror vi kommer att klara ut det, fortsatte han.

Frölundas tränare Stephan Lund var givetvis nöjd efter segern.

– Det var någon sten som föll från axlarna, men det finns fortfarande några kvar. Det har varit ganska jobbigt senaste tiden och jag har ibland fått rycka in som amatörpsykolog. Vi har många nya spelare och alla vill visa sig från sin bästa sida. När de inte lyckas blir det tufft med trycket och förväntningarna utifrån, sade han.

Lika muntert som det var i Förlundalägret, lika deppigt var det i Mora som nu förlorat tre matcher i rad. Och Frölunda är fortfarande som ett spöke. Göteborgarna är det enda laget Mora inte besegrat sedan debuten i elitserien.

Sune Karlsson/TT