Stenmark ny ambassadör för Ren Idrott

SPORTBLADET

Skidlegendaren invald i stiftelsen

Stiftelsen Ren idrott, som verkar för en drogfri idrott, hamnade i fokus när dess verksamhetschef Sven Nylander i samband med friidrotts-EM i Göteborg erkände narkotikamissbruk.

Nylander valde att avgå.

Som en följd av incidenten stärktes däremot viljan bland både aktiva och före detta elitidrottare att ta ytterligare krafttag i kampen för en drog- och dopningsfri idrott. Detta har bland annat resulterat i nio nya ambassadörer för stiftelsen.

– Jag vill göra det jag kan för att sprida budskapet om ärligt idrottsutövande till dagens unga idrottare. Kan jag genom min person och erfarenhet av elitidrott i världstoppen vara ett föredöme vill jag bidra. Nu är det viktigare än någonsin, säger en av de nya ambassadörerna, förre tennisstjärnan Stefan Edberg, i ett pressmeddelande.

De övriga åtta ambassadörerna, som själva sökt upp stiftelsen och erbjudit sina tjänster, är golfspelaren Helene Alfredsson, skidåkarna Lina Andersson, Anna Dahlberg, Björn Lind och Thobias Fredriksson, sportskytten Håkan Dahlby, handikappsimmaren David Lega och alpine legenden Ingemar Stenmark. Ren idrott har nu 47 ambassadörer.

Inom de närmaste dagarna kommer stiftelsen också att ha klart med sin nya kanslichef.

TT