Red sox nära knäcka Colorado

SPORTBLADET

Har 3–0 i matcher

Boston är på väg att knocka Colorado Rockies.

Nu är Red Sox bara en match från att ta hem World Series.

– En stor seger för oss, säger Bostons Dustin Pedroia.

Boston krossade Colorado Rockies i den första finalmatchen (13–1). I den andra var det desto jämnare, men Red Sox tog hem den matchen också (2–1).

I går flyttade matchserien till ett kylslaget Denver, där Colorado Rockies var mer eller mindre tvunget att vinna.

Men det började uselt för Colorado.

Daisuke Matsuzaka inledde lysande som pitcher för Red Sox och i den tredje inningen fick Boston också igång offensiven. Dustin Pedroia, Jacoby Ellsbury och just Matsuzaka såg till att Red Sox gick fram till 6-0.

Då såg bortalaget ut att gå mot en enkel seger. Men i den sjätte inningen kom Colorado tillbaka och tog två poäng. En homerun av Matt Holliday och tre poäng till i den följande inningen gjorde att det plötsligt var match.

Svarade snabbt

Då svarade Bostons rookies, Dustin Pedroia och Jacoby Ellsbury.

– Vi kände oss ganska trygga. Men det kändes skönt att svara snabbt på deras lyckosamma innings, säger Ellsbury till FOX.

Ynglingarna fixade tre poäng i åttonde inningen och avgjorde därmed matchen. Den tredje finalmatchen, i bäst av sju, slutade 10-5 till Boston.

– Ellsbury har verkligen varit viktig för oss. Han hade fyra träffar i kväll och vi är stolta över honom, säger Dustin Pedroia.

Boston leder nu med 3-0 och inget talar för att Colorado Rockies ska kunna komma tillbaka. Rockies har förvisso hemmamatch på söndagskvällen, men inget lag har någonsin kommit tillbaka efter ett 0-3-underläge i World Series.