Fernando och Schumacher med nya motorer

SPORTBLADET

Läs Renault-teamets Gustav Kristianssons premiärkolumn

I morgon gäller det, då är det dags för årets sista lopp.

Den stora finalen och vi har chansen att försvara båda våra titlar, förar-VM med Fernando Alonso och märkes-VM med Renault.

Gissa om det har snackats om loppet här på fabriken. Stämningen har eskalerat och det var länge sedan man hörde Michael Schumachers namn nämnas så många gånger under en vecka.

Han har vunnit VM för Renault, när de samarbetade med Benetton på 90-talet så han är rätt omtyckt av dem som jobbade här när han körde för Renault.

Nu snackas det Formel 1 så fort man får chansen, det är veckans ämne. Kanske beror den heta stämningen på att det är många fransmän här? Folk är väldigt nervösa inför helgen eftersom både Fernando och Schumacher kör med nya motorer.

Vi har inte hört något från teamet sedan förra loppet, då kom Pat Symonds till oss och gjorde sin vanliga summering av helgen.

Champagne

Men eftersom vi vann i Japan bjöds det på champagne (Moet) och jordgubbar.

Jag lade beslag på en flaska eftersom jag gärna vill ha Fernandos, Giancarlos eller Heikkis autograf på den, men den här veckan han ingen av dem varit här.

Nu är det full fokus på loppet, här har det testats hela veckan och vi fortsätter.

Vi kan ju göra förändringar fram till loppet och det är en skön känsla att veta att man är med och jobbar för ett VM-guld.

Vi hörs.

Gustav Kristiansson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport