Sophie Gustafson tvåa på Barsebäck

SPORTBLADET

Catriona Matthews vann Annika Sörenstams tävling

Foto: Sophie Gustafson och Catriona Matthews.

Barsebäck (TT)

Fem svenskor bland de nio bästa – men ingen högst upp.

I stället blev det veteranen Catriona Matthew, 37, som vann Annika Sörenstams egna tävling på Barsebäck.

Trots att det vimlade av svenskor på bra placeringar – Sophie Gustafson blev tvåa, Maria Hjorth fyra, Louise Stahle sexa, Caroline Hedwall sjua och Annika Sörenstam nia – så var det aldrig nära att det blev en hemmaseger.

Catriona Matthew rivstartade med fyra birdies på fem hål och snodde åt sig ett så pass stort avstånd att tävlingen kändes avgjord tidigt.

Närmast av svenskorna blev Sophie Gustafson, som efter en 68-rond slutade på andra plats.

– Jag såg på ledartavlan efter det sjätte hålet att Matthews låg på nio under par och då insåg jag att det var tvåa jag kunde sikta på, sade Gustafson.

Andraplatsen är hennes bästa placering på ett år, och formmässigt lovar det gott för Solheim cup nästa månad.

Gustafson – som har spelat i olika amerikanska basebolltröjor under tävlingens gång – ska nu träna en vecka för att vässa formen.

Många birdiechanser

– Det funkade bra här. Jag har spelat bra de tre senaste veckorna, men först i går började puttarna gå i också. Jag är nöjd, men inte överraskad. Varje gång jag spelar så vet jag att jag har möjligheten, men i dag var hon (Matthew) för bra, sade Gustafson.

Annika Sörenstam – som haft stora problem med sin sving under veckan – hittade äntligen rätt och avancerade till en nionde plats.

Efter 43 raka hål utan birdie såg hon till att skaffa sig många birdieputtar – varav sex gick i.

– Det var lite annorlunda i dag. Jag träffade fairways, och gör man det så träffar man greener och gör man det så får man birdiechanser. I dag lyckades jag sätta de också, sade Sörenstam, som var mer nöjd än efter lördagens svaga insats.

– Jag är nöjd med resultatet. Henri (Reis, tränaren) gjorde några ändringar i svingen i går och det är något jag nu måste jobba vidare med. Men när det väl går rätt så blir det bra, det var skönt att veta.

Niclas Green/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf