”Wissman missar SM”

SPORTBLADET

Svensken tvingades ställa in DN-galan på grund av sjukdom

Johan Wissman var laddad för nytt svenskt rekord.

Men drömmen slutade på uppvärmningen – och nu missar han även SM.

– Men det är säkert inga problem inför VM, säger agenten Daniel Wessfeldt till sportbladet.se.

Det var dukat för svenskt rekord på 400 meter, men det blev sjuksängen i stället för Johan Wissman. Under uppvärmningen inför DN-galan kände sig Wissman plötsligt hängig, med både feber och förkylning i kroppen. Helsingborgslöparen ville inte ta några risker utan strök sig från loppet och åkte hem till hotellet.

– Han har en virusinfektion som han har känt av sedan London. I dag på uppvärmningen kände han i halsen och då är det dumt att springa. Han kunde inte återhämta sig efter ett stegringslopp, säger Daniel Wessfeldt.

Är SM i fara?

– Han skippar SM, det måste han göra. Nu ska han vila upp kroppen och sedan är det säkert inga problem inför VM. Men hade han sprungit i dag hade kan kört ner kroppen och då hade det kunnat ta lång tid.

– Han var lite lätt febrig i London och det har utvecklats mer. I samråd med läkarna tog han beslutet att avstå.

Wariner saknade Wissman

Publiken på DN-galan fick inte se Johan Wissman, men de fick se världens tredje snabbaste tid genom tiderna. Amerikanen Jeremy Wariner pressade sig till fenomenal 43,50 på 400 meter och vann med nästan en sekund till godo på landsmannen Kerron Clement. Bara världsrekordhållaren Michael Johnson (43,18) och Harry ”Butch” Reynolds (43,29) har noterat snabbare tider. Wariner fick också en diamant värd 67 000 kronor för att han krossade sitt eget stadionrekord som tidigare löd 44,02.

– Jag är besviken på att jag inte fick hjälpa Johan Wissman att slå sitt rekord, säger Wariner till sportbladet.se.

Emil Karlsson, TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott