Karlsson har toppkänning

SPORTBLADET

Gick åtta under par första dagen

Foto: Grönt för Karlsson. Robert Karlsson spelade riktigt bra golf under första dagen av Wales Open och gick åtta under par.

Robert Karlsson slog till och satte benrekord vid första dagens tävlingar av Wales Open på Europatouren.

Karlsson gick runt på 61 slag efter att gjort åtta birdies och tio par på rundan.

Karlsson fick dock bara behålla rekordet i tio minuter. Engelsmannen Philip Archer slog till med 60 slag och leder tävlingen.

– Mitt spel fungerar mycket bra just nu. ag spelade stabilt och satte några svåra puttar i rätt läge. Men det var också flera som rullade lätt i. Men med dagens fina förutsättningar är det ingen överraskning att det gjorts så många låga scorer, säger Karlsson till golf.se

Karlsson ligger på andra plats efter första dagens spel, ett slag efter Archer men två före jagande fransmannen Francois Delamontagne och skotten Colin Montgomerie.

För Karlsson är helgens tävling uppladdning inför kommande kval till US Open. Men trots det är Wales Open tävling man bara tar med en klackspark. Prischecken till segraren är på 364 000 euro, ungefär 3,4 miljoner kronor.

På den amerikanska PGA-touren fick Carl Pettersson en hygglig start på tävlingen i Columbus, Ohio. Pettersson gick den första rundan tre under par och delar med det fjärde platsen med fler andra spelare.

Amerikanen Steve Flesch leder på sex under par, men samtliga spelare har inte spelat klart. Tävlingen bröts när fortfarande några var ute på banan eftersom en storm blåste in över golfbanan.

Sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf