Lasses lista

SPORTBLADET

Här är veckans 10 hetaste svenska sportprofiler

1 av 5 | Foto: Foto: Andreas Bardell
Zlatan – etta på veckans lista.

1 Zlatan

Zlatan ler. Stort. Lika dramatiskt som om Ronaldinho slutar le. Zlatan skrattar. Det var så stort att svenska tidningar antagligen övervägde att ge ut extraupplagor bara för det. Och kanske är det så; den sköra tråd av VM-drömmar som Sveriges landslag vilar på, bygger på att Zlatan mår bra, att Henkes son vill se honom spela och att Fredrik Ljungberg är tillräckligt skadad för att slippa spela träningsmatcher. Vi får se i VM. Skrattar bäst som skrattar sist.

2 Bengt-Åke Gustafsson

Pojken med guldbyxorna. Den motvillige tränaren. Tonade ner tränarens betydelse efter VM-guldet. ”Jag brydde mig i alla fall aldrig om vad någon tränare sa åt mig.” Borde kunna vinna priset ”Årets ledare” på Idrottsgalan, va...?

3 Kenny Jönsson

Kennys insats i VM var strålande, en bra back, en bra backup till Kronwall i egen zon, en bra lagkapten. Och framför allt har han världens tydligaste och starkaste röst i journalistkaoset i mixed zon efter matcherna. Alla hörde Kenny.

4 Jörgen Jönsson

Nu har han verkligen fått det erkännande han varit värd länge. Jörgen Jönsson framstår allt tydligare som en av de största i den svenska gyllene generationen. Värdig att nämnas i samma andetag som Foppa, Sundin och Lidström.

5 Niklas Kronwall

Han talade redan inför VM om sin motivation; hans säsong har ju just börjat. Nu är den slut och det kunde inte bli bättre. OS-guld, VM-guld och titeln "VM:s bäste spelare" - vem minns då fiaskot för Detroit? Ja, några i Detroit, kanske...

6 Kim Källström

Om vi bara fick ett enda utropstecken i den miserabla sörjan som var Sverige-Finland på Ullevi, så var det att Kim Källström sannolikt kommer att spela i VM och ännu mera sannolikt kommer att göra det bra. Och så kontraktet med Lyon...

7 Lars Lagerbäck

Håller den gamle andretränaren för den här nivån? Det är frågan man måste ställa efter den senaste tidens urusla resultat för landslaget. Är saknaden av Tommy Söderbergs vinnarinstinkt och känsla större än vi vågat erkänna.

8 Carolina Klüft

Fiasko var det första jag läste på text-tv om Klüfts säsongsdebut, men redan efter andra grenen var hon uppe på andraplats och sen fortsatte fiaskoomgången i går så att till slut låg hon som vanligt etta efter första dagen...

9 Christian Olsson

Varje rapport om att världens mest överlägsna friidrottare är på väg tillbaka är glädjande. Men att han sköts av en man som kallas "Tejp-Tommy" låter lite... vad ska jag säga... oseriöst? Lite som nån kvackare i boxningsbranschen ungefär.

10 Fredrik Ljungberg

Det finns ingenting jag gillar bättre och känner en sådan trygghet inför som att läsa artiklar om att  Ljungberg är jätteskadad och inte kan spela nästa träningsmatch. Den dag Ljungberg spelar träningsmatcher blir jag verkligt orolig.

Lasse Anrell