Läsarnas hyllningar till hockeyhjältarna

SPORTBLADET

"Tack för guldet Tre Kronor"

Foto: SCANPIX
Tiotusentals fans hyllade hockeyspelarna i Tre Kronor på Medborgarplatsen i Stockholm. Här intervjuas Peter Forsberg av Kristin Kaspersen.

I kväll tog Tre Kronor emot folkets jubel på Medborgarplatsen i Stockholm.

Men redan på Arlanda kunde aftonbladet.se överlämna mer än 1 000 hyllningar - från läsarna.

– Jätte kul. Jag tackar så mycket för allt stöd, säger Peter "Foppa" Forsberg.

På bara några timmar mejlade aftonbladet.se:s läsare in över 1 000 hyllningar till det svenska hockeylandslaget.

En halvtimme försenade, 15.40, landade så guldhjältarna på Arlanda och kunde ta emot den tjocka luntan med utskrivna mejl-hyllningar. Det var Peter Forsberg som fick dem i sin hand.

– Jätte kul. Jag tackar så mycket för allt stöd. Vi får väl be om ursäkt för att vi spelat så bedrövligt i landslaget de senaste åren.

Och så här formulerade några av läsarna sina hyllningar:

"ÄNTLIGEN

Vad jag har längtat efter hockeyguld. Ända sen -98. Fy fan vilken lycka!!!", skriver Tompa.

"Jag är så jäkla stolt över alla våra duktiga svenska idrottare! Stort grattis till er Alla!!

Men ett Stort Speciellt GRATTIS Till Tre Kronor, ni var verkligen värda OS-guldet!! Jag slutade aldrig tro på Er!", skriver Jessie.

"OS i Turin kommer man sent att glömma. Hockeyguldet var en fin avslutning men glöm inte alla våra andra hjältar också. Tack alla ni ledare som sliter ideellt för våra ungdomar. Det är DÄR det börjar!!!", skriver Anna.

"Att vi hade vunnit stod klart redan innan finalen. Det var två bröder som möttes i finalen, och inte två riktiga rivaler. Kul att Sverige vann, men faktum är att jag hade firat precis lika mycket om Finland vunnit. Tack för guldet Tre Kronor, och tack för silvret Suomi", skriver "En i mängden".

"Grattis!!

GUUULD!!!! Helt klart det bästa som har hänt på länge!!! Go Sudden!!!", skriver Adde.

"Det var Tre Kronors tur att ha turen på sin sida. Jag är inte ensam om att ha tvivlat på det svenska landslaget, men från och med kvartsfinalen har jag inte känt något annat än stolthet inför Tre Kronor. Snacka om ett lag som tar fram till bästa spel när det behövs.

Grattis Tre Kronor!", skriver Nick Jamcock

"GRATTIS!!

Jag har roats, skrikit och hojtat och njutit! Stort GRATTIS till Er!! Guldet är nu där det skall vara!", skriver Åta-Mi.

Och även från våra grannar i väster kommer hyllningar:

"Jeg vil gratulere Sverige med et oerhört bra OS! Dere fortjente suksess denne gang, etter en del magre år i vintersport. Og vilken seier av Tre Kronor mot Finland! Det var hur bra som hälst!

Grattis!", skriver Norrbaggen.

"Grattis med et fantastisk OS. Norge misunner dere!!", skriver Naboen.

"Grattis med alt gull! Har ikke helt forstått hvor stor hockeyen er for dere svensker, men nå forstår jeg!!", skriver Norbagge.

Och en liten hyllning kom också från Finland:

"Måste väl ändå säga grattis till guldet! Det svider fortfarande men nog kommer vi väl över det...så småningom!", skriver en finsk tjej.

Johanna Melén