Anjas förra konkurrent sköts till döds

SPORTBLADET

Polisen misstänker skidstjärnans make

Foto: AP
Ett land i chock. I familjehuset i Les Crosets sköts den schweiziska störtloppsåkaren Corinne Rey-Bellet till döds natten mot måndag – ett dåd som i dag chockar hela nationen och även det svenska alpina landslaget.

Anja Pärsons förra konkurrent, den schweiziska störtloppsstjärnan Corinne Rey-Bellet, sköts till döds i sitt föräldrahem natten mot måndagen.

Nu misstänker polisen att maken ligger bakom dådet.

– Väldigt tragiskt, säger alpina landslagets presschef Kristina Andersson till sportbladet.se.

Foto: AP
MÖRDAD Corinne Rey-Bellet sköts till döds i sitt föräldrahem sent på söndagskvällen. Här är schweiziskan tillsammans med sin pappa Adrien och sin mamma Verena, som skadades allvarligt i nattens attack, efter en världscuptävling 1997.

Det var sent på söndagskvällen som någon trängde sig in i familjen Ray-Bellets villa och sköt 33-åringen och hennes bror till döds i något som beskrivs som rena avrättningen.

Polisens talesman Renato Kalbermatten sa redan i ett tidigt skede att man försöker få fatt på skidstjärnans make.

– Vi skulle väldigt gärna vilja tala med honom, sa Kalbermatten.

På måndagseftermiddagen intensifierades sökandet. Och nu är maken, Gerold Stadler, huvudmisstänkt för dådet.

En arresteringsorder har utfärdadats. Enligt vittnen har Stadler lämnat huset där Ray-Bellet befann sig.

– Han bar en pistol, sa polisens undersökningsledare Phillipe Medico enligt TT-Reuters.

Motivet okänt

Syskonparets mamma skadades allvarligt i den blodiga attacken som skakar den lilla alpbyn Les Crosets i kantonen Valais.

Motivet till dödsskjutningen är okänt.

Svenska landslagets presschef Kristina Andersson nåddes av den tragiska nyheten under måndagen.

– Jag har ju själv tävlat mot Corinne och jobbat tillsammans med henne i olika sammanhang. Jag kommer minnas henne som en glad och positiv tjej, säger Andersson till sportbladet.se.

Delade märke med Anja

– Visst har vi drabbats av dödsfall tidigare, men då har det varit efter allvarliga olyckor. Men aldrig på det här sättet. Vi vet fortfarande inte vad som kan ligga bakom, men det är självklart oerhört tragiskt.

Kristina Andersson hade vid 13-tiden på måndagen ännu inte varit i kontakt med Anja Pärson.

– Jag har inte fått tag på henne ännu, så jag vet inte om Anja är informerad. Hon har ju åkt på samma skidmärke som Corinne och det är möjligt att de haft en hel del kontakt.

Corinne Rey-Bellet blev 33 år gammal. Hon bodde tillsammans med sin make och hade en två-årig son, som är i säkert förvar.

VM-silver

Schweiziskan vann fem världscuptävlingar, bland annat i Super-G i Åre 2001. Hon tog också silver i störtlopp vid VM i S:t Moritz 2003. Kort därefter tvingades hon lägga av efter flera svåra knäskador.

I en världscuptävling i S:t Anton 1999 vann hon i både super-G och störtlopp under en och samma dag. Då hade hon inte stått på pallen i världscupen på sju år.

Pierre Bokvist, Patrik Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint